Fondaşlar yine yaygara koparıyor: Körfez yatırımcısına ‘hayır’, Londra tefecisine ‘evet’

Başkan Erdoğan’ın Türkiye’ye sermaye çekmeye yönelik gerçekleştirdiği Körfez turu CHP fondaşlarınca itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Aynı güruh, Kılıçdaroğlu’nun İngiltere'deki tefecilerden getirmeyi vaat ettiği 300 milyar doları övmüştü.

GİRİŞ 18.07.2023 14:51 GÜNCELLEME 18.07.2023 14:59
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de yaptığı '300 milyar dolar' pazarlıklarını destekleyen muhalifler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez'den gelecek yatırımların önünü açan turu için yaygara kopardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında ziyaretlerine ilk ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi. Bugün Katar'a geçmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderek resmi ziyaretlerini tamamlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ülkeyi kapsayan turunda ikili ilişkiler, savunma sanayinde iş birliği anlaşmaları, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut iş birliğinin daha da ilerletilebilmesi için anlaşmalar yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez'de yaptığı anlaşmalar sonucunda Türkiye'ye çok büyük miktarda yabancı yatırım bekleniyor. 

KÖRFEZ YATIRIMLARINA KARŞILAR

Türkiye'de Başkan Erdoğan hükümetinin yaptığı her hamleye karşı çıkarak CHP seçmenini kışkırtan muhalefet medyası, Körfez turuna karşı karalama kampanyası başlattı. Suudi Arabistan Yatırım Bakanı el-Falih'in Türkiye'ye 2030'a kadar 3,3 trilyon dolarlık yatırım yapılacağını açıklaması malum kesimde rahatsızlığa neden oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı her şeye karşı çıkan CHP fondaşları, Erdoğan'ın Körfez çıkarmasını itibarsızlaştırmaya kalkarak Körfez'den gelecek büyük yatırımlar için yaygara koparmaya başladı. 

Türkiye'ye yapılacak yatırımları adeta etnik sınıfına göre ayırt eden muhaliflerin sözcülüğünü yapan medya organları, “İktidar 'sıcak para' arayışında”, “Ekonomide çöküşe çare arıyor” başlıklarıyla hedef aldı. 


İNGİLİZ'İN KİRLİ PARASINA SES YOK

Ancak aynı güruh, seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyareti için bu eleştirilerde bulunmadıkları gibi ayakta alkışladılar. Sözcü ve Cumhuriyet gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ziyaretlerini eleştiren gazeteler, Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyaretine tam destek vermişti. 

Kılıçdaroğlu ise Londra'da 300 milyar dolar yatırım için pazarlıklarda bulunduğunu söyleyerek, “Ben Londra'ya gittim. Temiz para var, fonlar var. Fonlarla görüştüm. 300 milyar dolar beş yıl içinde Türkiye'ye gelecek ve yatırım yapılacak." açıklamasında bulunmuştu. Siyonist tefeci sermaye gruplarıyla temas kuran Kılıçdaroğlu, “Burada görüşeceğim bazı yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonları dünyada 5 trilyon dolar parayı yönetiyor. Halkımdan ricam, sabırla Kasım sonunu bekleyin” demişti.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 108
  • -Gözlemci 9 ay önce Şikayet Et
    Çünkü CHP Türkiye'ye düşman...CHO yerli milli bir parti değil CHP proje partisi
    Cevapla
  • Avşaroğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Bunların derdi ülkenin yararına iş yapmak değil. Bunların derdi, Amerika-İsrail-İngiltere ekseninin istemi doğrultusunda ülkemizi bölmek ve Büyük İsrail'in kurulmasını sağlamak. Dertleri bu.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    Bu haberleri okudukça Yunanlılar açtılar UZO'yu, Müslüm dinlediklerine eminim..
    Cevapla
  • Bir Akıncı 9 ay önce Şikayet Et
    Ülkeme kötülük yapmak için elinizden geleni yapıyorsunuz ancak eskiden olduğu gibi bu yaptıklarınızın yüzde biri ile başarılı olurken şimdi yüz katını yapıyorsunuz başaramıyorsunuz. Neden acaba? El cevap - Reis ve kızıl elmanın yolcuları engelliyor. Allah cc yar ve yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Liderler arası iletişim yakınlaşması için ortak etkinliklere katılmalılar , Arapların kılınç danslı , yemekli geleneksel misafir karşılama törenleri , at ve deve yarışları , futbol maçı izleme , tekne turu etkinlikleri ve Kur'an hatmi dinleme dini toplantılar olabilir .
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu anlattıkların zaten sürekli var. Fakat bu etkinlikler devamlı kamera eşliğinde, emperyalist Amerikan şovu gibi yapılmıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle