Bakan Uraloğlu açıkladı... Yüksek Hızlı Tren 14 yılda milyonlarca kişiyi taşıdı!

Ulaştırma Bakanı, Yüksek Hızlı Tren hatlarının Türkiye'deki başarısını vurguladı. Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren'in 14 yılda 76 milyon kişiyi taşıdığını belirtti.

Bakan Uraloğlu açıkladı... Yüksek Hızlı Tren 14 yılda milyonlarca kişiyi taşıdı!
Bakan Uraloğlu açıkladı... Yüksek Hızlı Tren 14 yılda milyonlarca kişiyi taşıdı!
GİRİŞ 18.07.2023 14:00 GÜNCELLEME 18.07.2023 14:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2009 Mart’ında Ankara-Eskişehir hattında ilk kez hizmet vermeye başlayan, şuan 11 ilde yolcu taşıyan Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin dünyada 8, Avrupa'da ise 6’ıncı YHT teknolojisini kullanan ülke konumunda olduğunu belirten Uraloğlu, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Konya-İstanbul, Ankara-Karaman, İstanbul-Karaman ve Eskişehir-İstanbul ve en son 26 Nisan 2023 tarihinde işletmeye açılan Ankara- Sivas hatlarında YHT'lerin hizmet verdiğini hatırlattı.

Hızlı, konforlu ve güvenilir hizmetiyle öne çıkan Yüksek Hızlı Trenlerin günde söz konusu hatlarda 66 sefer yaptığını kaydeden Uraloğlu, "Her gün yaklaşık 40 bin kişi Yüksek Hızlı Tren konforuyla seyahat ediyor. Yüksek Hızlı Trenler, geçtikleri 11 ilde ülke nüfusunun yüzde 35'ine doğrudan, kombine taşımacılıkla ise nüfusun yüzde 53'nün hayatını kolaylaştırıyor" diye konuştu.

ÖNEMLİ ORANDA ZAMAN TASARRUFU SAĞLIYOR

Yüksek Hızlı Trenle bugüne kadar 76 milyona yakın yolcu taşındığını ifade eden Uraloğlu, "Yüksek Hızlı Trenler; Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas’a doğrudan sefer yapıyor. Otobüs ya da tren bağlantılı olarak da Malatya, Bursa, Kütahya, Tavşanlı, Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Antalya, Manavgat, Alanya ve Adana’ya kombine taşımacılık yapılıyor. Yüksek Hızlı Tren artı otobüs ya da Yüksek Hızlı Tren artı tren bağlantısıyla gerçekleştirilen kombine taşımacılığı otobüs ile yapılan seyahate göre önemli oranda zaman tasarrufu sağlıyor” dedi.

SAATLERİN ÖNEMİ AZALDI

Bakan Uraloğlu, güven ve konforla birlikte zamandan tasarruf sağlandığını kaydederek, “İstanbul-Konya-Antalya (Alanya) arasındaki seyahat süresi otobüsle 11 saat iken, YHT artı otobüs bağlantısıyla 10 saat, Konya-Ankara-Sivas otobüsle 7 saat iken YHT ile 4 saat 45 dakika, İstanbul- Konya Karaman otobüsle 11 saat 30 dakika iken YHT bağlantısıyla 6 saat 55 dakika, İstanbul- Eskişehir- Kütahya-Tavşanlı otobüsle 7 saat iken YHT bağlantısıyla 4 saat 45dakika, Ankara- Eskişehir- Kütahya-Tavşanlı otobüsle 4 saat iken YHT bağlantısıyla 2 saat 46 dakikaya, Ankara- Sivas- Malatya otobüsle 10 saat iken YHT bağlantısıyla 7 saat 52 dakikaya iniyor. Artık saatlerinde önemi azaldı" diye konuştu.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • zafer1453 9 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Sivas seferleri de bekliyoruz sayın bakan
    Cevapla
  • adam 9 ay önce Şikayet Et
    Yerköy-Kayseri YHT ihalesi hala beklemede.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım Bursalılar ne zaman y.h.t ye binecek 10 yılı geçti ne bir ray nede ELEKTRİK hattı hala ortada yok.
    Cevapla
  • hızsız 9 ay önce Şikayet Et
    karadeniz karadeniz karadeniz. karadenize hızlı tren nerde?
    Cevapla
  • Osman Berk 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakan daha önce açıklanmış projelendirilmiş YHT hatlarını bitir hizmete aç. Otobüs bağlantılı YHT boş laf. Projelerin tamamlanarak en kısa zamanda hayata geçirilmesi lazım.
    Cevapla