Bulgarlar ilaçlarını Edirne'den alıyor

Edirne'ye komşu Bulgaristan'dan alışveriş yapmak için gelen turistler, ilaçlarını da Edirne'deki eczanelerden alıyor.

Bulgarlar ilaçlarını Edirne'den alıyor
Bulgarlar ilaçlarını Edirne'den alıyor
GİRİŞ 17.07.2023 21:49 GÜNCELLEME 17.07.2023 21:49
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Edirne’ye alışveriş için gelen Bulgar turistler, günlük ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık harcamalarını da eczanelerden yapmaya başladı. Kent merkezindeki eczaneleri dolduran Bulgar turistler, genellikle parasetamol, ağrı kesici, kan sulandırıcı ve tansiyon ilaçları alıyor. Esnaf ise bu durumdan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Bulgaristan'dan gelen Velina Katovlina, “Ülkenizde ilaçlar ucuz onun için gelip buradan alıyoruz. Burada çok ucuz“ dedi.

Eczanelerde zaman zaman yoğunluğun yaşandığını ifade eden Eczacı İbrahim Ay, "Normal bir vatandaşın alabildiği ve reçetesiz satılan her ilacı alabiliyorlar. Özellikle grip ilaçları, ağrı kesiciler, tansiyon ve kan sulandırıcı ilaçları alıyorlar. Özellikle tansiyon ve kolesterol ilaçlarının onlarda çok pahalı olduğunu söylüyorlar ve o nedenle buradan alıyorlar" diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    tl'nin değeri yok. bu gidişle Arjantin gibi paramız değersiz olacak
    Cevapla
  • Hüseyin s 9 ay önce Şikayet Et
    Yahu neden sokmıyalım ülkeye ne güzel alışveriş yapıyorlar esnafımız kazanıyor ülkeyede döviz girmiş oluyor dar kafalı olmayın yahu
    Cevapla
  • halil 9 ay önce Şikayet Et
    eczaneler çoğu alışverişte fiş vermiyor. Verilen fişte % 10 vergili ilaç fişi değil % 1 vergili gıda takviyesi yazan vitamin alınmış gibi.ECZANELER HEM ÇOK KAZANIYOR HEMDE VERGİSİNİ KAÇIRIYOR
    Cevapla
  • Anzavur 9 ay önce Şikayet Et
    1262 sayılı İspençiyarı ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu’ na göre reçetesiz ilaç satışında kutu başına ceza öngörüldüğünden. Eczanelerde reçetesiz ilaç satışı kesinlikle yasaktır ama bu konuda maalesef özellikle İstanbul da gerekli denetimler yapılmıyor.
    Cevapla
  • KAYSERİ38 9 ay önce Şikayet Et
    İlaç burda onlara sudan ucuz işte memleketin hali...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle