TESK Başkanı'ndan "Zamdan vazgeçilsin" çağrısı

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıta gelen ÖTV zammından vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

TESK Başkanı'ndan "Zamdan vazgeçilsin" çağrısı
TESK Başkanı'ndan "Zamdan vazgeçilsin" çağrısı
GİRİŞ 17.07.2023 12:36 GÜNCELLEME 17.07.2023 13:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Akaryakıttaki ÖTV zamlarının ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den çağrı geldi.

Ensafın zamlardan olumsuz yönde etkileneceğini belirten Palandöken, "Bu fiyatlar ile esnafımız artık marşa basamaz duruma gelir. Bu da vatandaşımızı alım gücünü düşürecek enflasyonu artıracaktır.” dedi.

Motorlu taşıtlar vergisinin de bu yıl iki kez ödeneceğini hatırlatan Palandöken, "Tarladan sofraya her ürün artık yeniden zamlı olacak" ifadelerini kullandı.

TESK Başkanı, enflasyonu önlemek amacıyla zamdan vazgeçilmesi veya ticari araçlara yönelik düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Hiç barınma ihtiyacı olan ev, ticaret, kâr malzemesi olur mu? Bu nasıl sistem.
    Cevapla
  • eyup 9 ay önce Şikayet Et
    bence daha fazla vergi alınsın. esnafın büyük çoğunluğu vergiye tabi değil kalanlar da tam vergi ödemiyor bunu da devlet dahil bütün toplum biliyor. denetleyen yok. emekliye 8000 seyyanen verirsen eyt den dolayı emekli ordusuna milyonlar katılır. zaten mevcut emekli sayısını taşıyamayan bu devlet çöker.
    Cevapla
  • Ak Partili 9 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı Millet sandıkta Cevabını Verecek Cumhurbaşkanlığını Kapmış Olabilirler ama Belediye Seçimlerinde ÇOOOOOOKKKK oy kaybedecekler Artık Valilik ve kaymakamlıklar çalışacak Belediyeler Kazanacak Lakin Hizmet Çalışma Yapmayacaklar
    Cevapla
  • adam 9 ay önce Şikayet Et
    ötvden sağlanacak gelir yerine 2 yıllığına belediyelerin her türlü festival faaliyetini durdurun . iller bankasından belediyelere veriken payın yüzde 10 undan deprem fonu koyun. halkın tasarruf edecek gücü yok. devlrt tasarruf etsin
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle petrol ürünlerine gelen zamdan vazgeçilmeli emeklinin hali içler acısı bu paralara değil ay sonu hafta sonu bile gelmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle