Dönüm başı 30 ton ürün alan üretici yerli domatesi 10 liradan satıyor

Mardin'de 100 dönümlük alana ektiği yerli domatesten dönüm başına 30 ton ürün alan çiftçi, domatesin kilosunu 10 liradan satıyor.

GİRİŞ 16.07.2023 21:14 GÜNCELLEME 17.07.2023 11:18
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

15 yıl boyunca Mardin'in Ömerli ilçesinde yerli domates ekimi yapan Mehmet Nezir Uzuner, Beşikoğlu köyünde 100 dönümlük alana yerli tohumla domates ekti.

Mezopotamya'nın verimli topraklarından dönüm başına 30 ton domates alan Uzuner, yöre çiftçisine örnek oldu. Yerli tohumla ekecek üreticilerin yüksek gelir elde edeceğini belirten Uzuner, üretim bereketli olduğu için domatesi uyguna verdiklerini söyledi.

Mardin'in yerli domatesinin hem tadı hem de ucuzluğu ile sofralara renk katacağını ifade eden Uzuner, "Batıda 25 TL olan domatesi bizim burada tüccar arkadaşımıza 10 TL'ye veriyoruz. Bu sene ürün bol, bunun için ucuz. Güneydoğu bölgesine katkıda bulunmak isteyen tüm hemşehrilerimizi buraya davet ediyorum. Çiftçi bırakıp giderse yerli sebzelerimizi halkımıza kim tedarik edecek. Yerli domatesimizi tanıtmak için herkesi buraya davet ediyorum" dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Medine 9 ay önce Şikayet Et
    Bana 20 kg gönderseniz keşke
    Cevapla
  • Erol 9 ay önce Şikayet Et
    Yerli domates ten dekara 30 ton domates almak mümkün değil, kesin hibrit dir,
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 9 ay önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun.sen bu işin ustasi misin
    Cevapla
  • nasri 9 ay önce Şikayet Et
    Keşke biz de ulaşabilsek bol bol alırdık
    Cevapla
  • Yawhehe 9 ay önce Şikayet Et
    Bol olan ürünü 10 liradan tüccara veriyorsun ve ucuz diyorsun. O domates batıya gelene kadar zaten 20 lira olur. Tezgahında satan da 25 ten satar. Aza kanaat bitmiş üreticisi de tüccarı da birçoğu çok kâr, çok paranın peşinde
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 9 ay önce Şikayet Et
    Nasıl yanı çiftcinin kaç liradan vermesini istiyorsunuz ki.yav arkadaş mazot 33 TL olmuş .sen neyin kafasını yaşıyorsun .bir bardak çay 5 TL olmuş .adam bir kilo domatese 10tk istiyor.sen hala mik mik yapiyorsun.
    Cevapla
  • hakkı 9 ay önce Şikayet Et
    fiyatlar neden arttı işte bu kanaat yok. tarlada 10 tl ne demek bide pazarda 25 tl haksız kazancın ta kendisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle