'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen 11 şehri yeniden ayağa kaldırmak amacıyla hayata geçirilen 'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da başlayacak.

'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da
'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da
GİRİŞ 14.07.2023 16:45 GÜNCELLEME 14.07.2023 17:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Deprem bölgesinin ihya ve inşasında yeni bir dönemin başladığını belirten Özhaseki, "Bu modelde kendi evini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza destek var. Bu projede, konut ve iş yerleri dönüşümü için hibe desteği ve kolay ödemeli krediler var. Yerinde dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde kadim mahalle kültürünü koruyor, meydanları, çarşıları, kadim yapıları, tarihi silüeti ve değerleriyle 11 şehrimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Yeniden ihya ve inşa çalışmalarında yeni bir dönem başlıyor" ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Bakan Özhaseki tarafından daha önce 7 Temmuz'da açıklanan ve deprem bölgesindeki illerde, kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere, konut için 500 bin TL, iş yeri için 250 bin TL hibe, konutlar için 500 bin ile 800 bin TL, iş yerleri için ise 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi kullanma imkanı sağlayan projeye başvurular 17 Temmuz'dan itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Vatandaşlar, 'Çağrı Merkezi ALO 181'den proje ile ilgili detaylı bilgi alabilecek. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ait iki gezici TIR da 'Yerinde Dönüşüm' projesi hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapmak amacıyla bölgede hizmet verecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Çetin 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan 17 sinde başvurular başlıyor ama şu Orta hasarlı konutlar hakkında bir açıklama bekliyoruz
    Cevapla
  • Mağdur 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım yazmadığız yer kalmadı sizden Allah rızası için dönüş bekliyoruz binaca mağduruz cimere de yazdık bize bir çözüm önerin fatih belediyesi ile görüşseniz ne olur tanıdığımız kimse yokki devreye sokalım sade vatandaşız
    Cevapla
  • Nuray 9 ay önce Şikayet Et
    Bizde yarısı bizden kampanyasını beklerken evimizden olacağı şu durumda ev almak zorlaşmışken 80 mk evimizden de çoluğun çocuğun rızkının çöp olmasını sadece izleyeceğiz sanki Fatih'te deki bütün evler sağlanmış gibi bizim bina 42 yıllık yıkmak için can atıyorsunuz önce bizim vatandaş olarak barınma ihtiyacımızı hiderseniz çoluk çocuk sokakta mı yatalım kiralar en azı 10bin TL den başlıy
    Cevapla
  • a.60 9 ay önce Şikayet Et
    En azından köylerde Yapı kayıt belgesi bina yapım tarihi 30/06/2019 olarak yeniden güncellensin.Mağduriyetimiz giderilein.
    Cevapla
  • Güneş 9 ay önce Şikayet Et
    Bakanım İST Kartal Orhantepe M.H de 4 yıl oldu binamız yıkılalı ve rant peşinde olan komşu olduğu için yapılmadı Yarısı bizden kampanyaya baş vurduk benim hakkımı diğer komşularımın haklarını korumanızı sizden acil bekliyorum Oturduğum bina 50 yıllık kira ödemekten yoruldum çözüm bekliyorum Saygılarımla.
    Cevapla
  • Nuray 9 ay önce Şikayet Et
    Aynı şekilde bizim de binadan birisi şikayet etmiş kim olduğu belli değil 30 daire bir anda çöpe dönüştü son tebligat geldi yıkılmasın diye başvurmadığımız yer kalmadı ne yapacağımızı bilmiyoruz yarısı bizden için 3/2 yi sağladık yani devletimiz bize sahip çıkmıyor üzüntüm bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle