Anayasa Mahkemesi, "e-ticaret kanunu"nun bazı hükümlerinin iptali istemini reddetti

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü, kamuoyunda 'e-ticaret kanunu' olarak bilinen kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemi yüksek mahkeme tarafından reddedildi.

GİRİŞ 13.07.2023 20:10 GÜNCELLEME 14.07.2023 10:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl Ticaret Bakanlığı tarafından e-ticaret sektöründe rekabet koşullarının yerli firmalar lehine daha adil şekilde düzenlenmesi amacıyla hazırlanan yasa teklifi TBMM'de bütün partilerin desteğiyle kabul edilmişti. Daha sonra CHP'nin itirazı üzerine 'Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun' Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı.

AYM İPTAL İSTEMİNİ REDDETTİ

Yüksek Mahkeme, bugünkü Genel Kurul gündemine 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da bazı değişiklikler yapan 7416 sayılı kanunun bazı hükümlerinin iptali istemli CHP'nin başvurusunu aldı.

Başvuruyu inceleyen Genel Kurul, iptal isteminin reddine hükmetti.

İptali istenen maddeler arasında, elektronik ticaret aracısı hizmet sağlayıcının yükümlülükleri ile elektronik ticaret lisansına ilişkin hükümler bulunuyordu.

Anayasa Mahkemesinin kararının gerekçesi daha sonra yazılacak.

NE OLMUŞTU?

CHP'nin önce 'evet' oyu verip sonra çark ettiği e-ticarette yerli firmaları korumayı ve rekabeti sağlamayı amaçlayan düzenlemede, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak yasayı AYM'ye taşımalarını sağlamıştı. Çikolata kutusunda Cumhuriyet Gazetesi'ne 500 bin TL vererek e-ticaret yasası aleyhine haberler yaptıran firmanın rekabete ve hukuka aykırı tavrı tepki çekerken, akıllara ise 'CHP ve İYİ Parti rüşvet skandalının neresinde?' sorusu gelmişti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 21
  • ismail. 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın mı ? Cımhuriyet gazetesi
    Cevapla
  • Asım 9 ay önce Şikayet Et
    Rezillik. Türkiye böyle işler ile mi idare edilir?
    Cevapla
  • bekir cizmeci 9 ay önce Şikayet Et
    Bu anayasa mahkemesi de galiba sadece HDP ye olumlu kararlar veriyor.
    Cevapla
  • Cengiz 9 ay önce Şikayet Et
    Bazen köpek köpeği ısırıyor .
    Cevapla
  • Defa 9 ay önce Şikayet Et
    iyi parti abd nin maşası. başka bir şey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle