Trabzon’a turist akını

Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok noktayı barındıran Trabzon’da yaz sezonu hareketliliği yaşanıyor.

Trabzon’a turist akını
Trabzon’a turist akını
GİRİŞ 13.07.2023 15:15 GÜNCELLEME 13.07.2023 15:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Doğu Karadeniz’in güzelliklerini görmek isteyen yabancı turistler, Trabzon’a akın ediyor.

Kentte, Uzungöl ve Sümela Manastırı'nın yanı sıra yüksek rakımlı yaylalara da ilgi görüyor.

Yaz sezonu hareketliliğinin sürdüğü kentte günlük sayısı 35’e çıkartılan charter seferleriyle Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman gibi Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden günlük 4 bin 500 turist geliyor.

Kentin nüfusu turizm göçüyle artarken otel, pansiyon, bungalov evlerle araç kiralama ve tur acentelerinde tam kapasite hizmet sunuluyor.

Fahiş fiyat uygulamaları ile gündeme gelen kentte denetimler de sıklaştırılırken, turizmin 12 aya yayılması için çalışmalar yapılıyor.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kentin 2023 turizm sezonuna güzel başladığını belirterek, “Özellikle Körfez ülkelerimizden 12 farklı ülke 24 ayrı noktadan şu an günlük ortalama 30-35 arası uçak seferi yapılıyor. Dış hatlar terminalimize günlük giren uçak sayımız 30-35 arası ve ortalamada 4 bin 500 civarında her gün giriş oluyor.” dedi.

Fahiş fiyat uygulamalarıyla gündeme gelen kentte denetimlerin sıklaştırıldığını aktaran Vali Ustaoğlu, “Başta hizmet standardı ve kalitesiyle ve özellikle fiyatlar noktasında kamuoyuna yansıyan fahiş fiyat uygulamasından artık kaçınmamız gerekiyor.” dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Jklm 9 ay önce Şikayet Et
    Ben kendi ülkemde ailecek antalyaya gidip 5 gün tatil yapamıyorum, sonra diyorlardı müjde turist çok geldi bu yıl. Peki bu ülkenin vatandaşı bırak yurtdisina yirticine bile gezmeye gidemiyor. Hayat pahalilogi altında kıymayı bile grama aliyor
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Ikinci bir is bul
    Cevapla