NATO zirvesi sonrası Erdoğan'a sürpriz telefon: 'Ciddi yatırımlar yapmaya hazırız'

NATO Liderler zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nehyan, "Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapmaya biz hazırız" mesajı verdi.

GİRİŞ 13.07.2023 13:56 GÜNCELLEME 13.07.2023 13:56
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Toplantısı dönüşünde aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet’in de yer aldığı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’ndaki değişim, enflasyon ve önümüzdeki günlerde yapılacak Körfez ziyaretine ilişkin sorulara yanıt verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bu ziyarette umutlarımız var. Arkadaşlarımı önceden gönderdim. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri buraları dolaştılar. Biz de bir heyetle gideceğiz. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri'ni dolaşarak onlarla aramızdaki her türlü ilişkileri daha da güçlendirelim istiyoruz. Hatta bugün Muhammed bin Zayed aradı. Merak ediyorlar. Ne oldu, nasıl gitti falan. Dedik ki ‘Nasıl olsa Çarşamba günü sizdeyiz. Orada etraflıca bunları görüşürüz.’ Katar'dan oraya gideceğiz, Suudi Arabistan’a, Katar’a geçeceğiz ve umutluyum. Ön ziyaretlerde arkadaşlarımız belli bilgilendirmeleri yaptılar. Yapacağımız ziyarette de Türkiye'ye verecekleri destekleri bizzat görme, yaşama imkânımız olacak. Daha önce yaptığım görüşmelerde kendileri söyledi. ‘Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapmaya biz hazırız.’ Bunu bu ziyaretle birlikte de inşallah noktalamış olacağız. Bu yatırımlar belki bizde olacak, belki Suudi Arabistan’da, Katar’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde olacak.

“ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ”

Her dönem olduğu gibi bu yeni dönemde de ekonomi ehil kadroların elinde. Bu ülkede enflasyonu tek haneye daha önce kim indirdi? AK Parti kadroları. Vatandaşlarımız müsterih olsun, enflasyonu yine tek haneye indireceğiz. Ekonomiyi güçlendirecek, Türkiye’yi büyütecek adımları attık, atıyoruz. Yapılan çalışmaların, göreve getirilen ekibin olumlu yansımalarını da almaya başladık.

Türkiye’nin büyümesi, vatandaşımızın refahı için gereken adımları atmaktan geri durmayacağız. Gerekli tüm altyapı, üstyapı çalışmalarını yaptıktan sonra düşme eğilimindeki enflasyon da kendi seyrinde tek haneye düşecektir. İnanıyorum ki tek haneli enflasyon rakamlarını kısa zamanda göreceğiz.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ HAKKINDA

26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıktı. Bu 1 aylık dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme gösterdi. Bu rakamlar ekonomi, finans, ticaret çevrelerine de güven ve cesaret veriyor. Ekonomi programımızı, belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda tavizsiz uygulayacağız. Uluslararası rezerv birikimini artırmak için rasyonel politikaları hayata geçiriyor, uluslararası yatırımları ülkeye çekmek için çalışıyoruz.

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • Heye yaw heye. 9 ay önce Şikayet Et
    Heye yaw.
    Cevapla
  • Ahmet 71 9 ay önce Şikayet Et
    Yapın yatiriminizi kazanın parayı bize ne biz işçi emeklisiyiz
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Reisim arap liderlerine lojistik alanda alt yapı oluşturmak için yatırım çalışmaları yapılmalı Elon Musk ın hyper loop ve kargo loop u bizde geliştirelim.Bunun finansmanını Arap ülkeleri üstlensin bizde geliştirip faaliyete sokalım bu işten ortak kazanç elde edelim.
    Cevapla
  • Yorumcu 9 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon zaten dış güçler ve yurtiçindeki lobiler olmasa tek hane idi. Yüce reisimizin gayretleri ile ülke ayağa kalktı, şahlandı. Reis ne diyorsa doğrudur.Allah reisimizi başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Mete 9 ay önce Şikayet Et
    Dış güçler her zaman vardı olmaya devam edecek lobilerde vardı onlarda devam edecek. Marifet herhalükarda ekonomiyi iyi yönetmektir. Suçun sahibi olmaz. Suçlu her zaman suçu başkasına atar.
    Cevapla
  • emre19 9 ay önce Şikayet Et
    Arabistan'da, şu anda faaliyete geçecek Kızıldeniz in kıyısında,400 milyar dolarlık bir şehir inşaatı beklemede, burayı ancak Türk mutaahileri yapar.kral yakında kapımızı çalar.
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    İnşaat Sektörümüzün Futuristik şehir inşası projelerinden $ Trilyon Dolar bazında bir piyasayı ele geçirebileceklerini düşünüyorum . Sadece Kızıl Deniz değil , Basra Denizi ve Oman Sultanlığı Hint Okyanusu kıyılarında da Fütüristik Şehirler inşa etmeliyiz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle