Bakan Özhaseki: Sağlam ve güvenli yuvaları en kısa sürede teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Depremzede kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Sağlam ve güvenli yuvalarını en kısa sürede inşa ederek onlara teslim edeceğiz" dedi.

GİRİŞ 13.07.2023 14:35 GÜNCELLEME 13.07.2023 14:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

Depremden en çok etkilenen ilçelerimizden Nurdağı'nda konutlarımız hızla yükseliyor.

Nurdağı'nda yapmayı planladığımız 400'ü köy evi olmak üzere toplam 2.909 konutumuzun inşasını hızla sürdürüyoruz.

Bölgenin yöresel mimarisine uygun olarak yaptığımız, 26 bloktan oluşan 456 konutumuzun ise kaba inşaatını tamamladık.

Depremzede kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Sağlam ve güvenli yuvalarını en kısa sürede inşa ederek onlara teslim edeceğiz.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    sen olmamalıydın o makamda kurum daha ilgiliydi, hergünde zırt bırt açıklama yapmıyor iş yapıyordu ordan oraya koşturuyordu. ankaranın kaybedilme sebebisin ama hala biyerlere getirmek için başkan inatla uğraşıyor.
    Cevapla
  • karaböcek 9 ay önce Şikayet Et
    Biz Emeklilere Memura Verilen zamı Vermezsenin MTV deki bir kereye mahsus yapılan vergiyi nasıl ödeyeceğiz ev Fiyatları Almış başını Gitmiş Kiralar da öyle
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    Sayin Bakanim Malatyada isler kaplumbaga hiziyla ilerliyor. Sehirde yikilmasi gereken cok bina var. Onumuz kis, insanlar cadirda kisi geciremez. Her yerde Toki hizla bina yapiyor Malatyada bir sey daha yok. Ayrics yikim bitmeden yapim nasil olacak...Sahipsiz Malatya
    Cevapla
  • Mişmiş 9 ay önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Sayın Bakan, Dilimizde tüy bitti. Şu orta hasarlı binalar ne olacak? Lütfen bir açıklama ve yol haritası söyleyin. Kat malikleri birbirine girmiş durumda. İki kere ağır hasardan sonra orta hasara çevrildi. Nasıl güveneceğiz de oturacağız evlerimizde. Gelip çıplak gözle bakıp ha burası orta hasarmış demek ne derece sağlıklı. Hasar tespitleri bilimsel değil ve yetersiz.
    Cevapla
  • Karaçam 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, bina otoparkların da bazı sorunlar var. Örneğin şehir içinde her yer yeni yapılanmış, kalmış % 1 lik bir yapılaşacak veya metruk veya arsa için, yeni yasaya göre istenen otoparklar bu yerlerin yapılaşmasını kilitlemiştir. 173 m2 arasa içinde evimizi yenilemek istiyoruz, 69 m2 daire oluyor, 5 kat ve zemin işyeri, istenen araç park yeri 6 adet, yapılması imkansız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle