EYT’de maaş bağlanan kişi sayısı açıklandı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, emeklilikte yaşa takılan kaç kişiye aylık bağlandığını “Bugün tarihi itibariyle toplamda 1,6 milyon vatandaşımızın aylık bağlanma işlemleri ve sigortalar bilgilendirilmiştir” diye açıkladı.

EYT’de maaş bağlanan kişi sayısı açıklandı
EYT’de maaş bağlanan kişi sayısı açıklandı
GİRİŞ 13.07.2023 10:30 GÜNCELLEME 13.07.2023 10:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, AKP'nin 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin Genel Kurul görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Muş, aylığı bağlanan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

*SGK tarafından, EYT düzenlemesinin yürürlüğe girdiği 3 Mart 2023 tarihi itibariyle yoğun bir müracaat yapıldı. Oradaki personel ilave çalışmak durumunda kaldı. Bugüne kadar 1,9 milyon başvuru alınmıştır.

*Bunlar hem kuruma hem de e-Devlet üzerinden olmak üzere, mükerrer başvurular buna dahildir. Bazı vatandaşlarımız iki kez başvurmuşlar… Bugün tarihi itibariyle toplamda 1,6 milyon vatandaşımızın aylık bağlanma işlemleri ve sigortalar bilgilendirilmiştir.

YÜZDE 10 HAK KAZANMADI

*Henüz aylık bağlanmamış sigortalılar, hizmet birleştirmesi gereken, ilgili kurum yazışmaları yapılarak, yazışma sonucuna göre aylığına hak kazanma durumu tespit edilecek sigortalılardır.

*Normal süreçte yıllık 440 bin aylık bağlandığı dikkate alındığında SGK personelinin yoğun mesaisiyle 1 ayda, 1 yılda bağlanan aylık sayısı kadar aylık bağlandığı görülmektedir.

*İncelenen başvurularda yüzde 10 oranında aylığa hak kazanmama durumu nedeniyle sigortalılara aylık sağlanamadığının bildirildiği tespit edilmiştir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Tamamen yalan.. Halaa emeklilik bekliyorum
    Cevapla
  • Adem 9 ay önce Şikayet Et
    Aklı olan devletten bedelsiz bir şey almaz. Boynuzsuz koç boynuzlu koctan hakkını alacak. 40 yaşında emekli olanlar düşünsün..
    Cevapla
  • Osman Gunesen 9 ay önce Şikayet Et
    bunu CHP'li ve ortaklarına sorun 2019 mahalli secinide eyt sloganıyla buyukşehirleri aldılar.reis de madem böyle bende yapıyorum dedi ve yaptı.ve kurdukları tuzağı bozdu
    Cevapla
  • Malazgirt-1071 9 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun 38 yaşında 5000 günle emekli nedir yav. biz 50 yaşında 7500 günle olamıyoruz. Bunun neresi adîl devlet. Bu yapılan hatanın vebali nasıl ödenir bakalım. neymiş de 8 - Eylül 1999 olacakmış.
    Cevapla
  • ismail 9 ay önce Şikayet Et
    Hangi ülkede 45 yaşında emeklilik var!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle