Sanayi üretim rakamları açıklandı

Sanayi üretimi mayısta aylık bazda yüzde 1,1 artarken, yıllık bazda yüzde 0,2 azaldı.

GİRİŞ 12.07.2023 10:08 GÜNCELLEME 12.07.2023 15:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Sanayinin alt sektörleri  incelendiğinde, mayısta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,3 azaldı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 1,1 arttı

Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 arttı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi insan gibi insan çalıştırıp ücret verin de çalışsınlar. 11 saat çalış 11.500₺ al. Bu artık Afrikada bile yok. Bir yemeğe 5.000₺ veriyorsunuz da bir işçiye neden insanca geçinecek bir ücret vermiyorsunuz? Ezberlemişsiniz bir asgari ücret.
    Cevapla
  • Mizah 9 ay önce Şikayet Et
    Ortalık kan ağlıyor. İşler durdu duracak. Şeyinin keyfine göre yönetim sistemi bu denetimsiz hali ile büyük bit hataydı. Adam anlamadığı keyfi işler ile ülkeyi yaktı.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    neden acaba ????? çünkü çalistiracak eleman BULAMİYORUZ
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi parasını, sosyal haklarını verip insan gibi muamele edersen bulursun. Sigortasını geç yatırayım, eksik yatırayım, mümkünse asgari ücretin altına çalışsın, haftasonları olmasın, akşamları aradığımda cevap versin dersen bulamazsın. Köle gibi işverene çalışmaktansa hiç çalışmamak bin kat daha iyi.
    Cevapla