Borsa'da Litvanya etkisi! Rekor kapanış

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,48 artışla günü 6.362,93 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.386,84 puana taşıdı.

GİRİŞ 11.07.2023 21:16 GÜNCELLEME 12.07.2023 09:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 92,51 puan artarken, toplam işlem hacmi 133,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 5,05 ve holding endeksi yüzde 1,66 değer kazandı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de enflasyon baskısının yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izlendiğini ifade ederek, Vilnius'ta yapılan anlaşmayla da Türk varlıklarının olumlu etkilendiğini kaydetti.

ABD'de enflasyon ve resesyon ikileminin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü aktaran analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın Banka'nın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörülerin günden güne güç kazandığını söyledi.

Yarın yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD'de enflasyon, Fed'in açıklayacağı Bej Kitap Raporu ve Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) takip edileceğini bildiren analistler, ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yıllık bazda yüzde 3,1 artmasının beklendiğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.400 ve 6.600 seviyelerinin direnç, 6.200 ve 6.100 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin mayısta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,44 artmasını bekliyor.

Ekonomistler, mayısta arındırılmamış sanayi üretim endeksinin de yıllık bazda yüzde 5,95 artacağını öngörüyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • hakkı 9 ay önce Şikayet Et
    hangi hisseler uçtu yalandan bits çıkıyor. şirketlere topladıkları paranın hesabı sorulmalı ve takibe alınmalı
    Cevapla
  • dünya 9 ay önce Şikayet Et
    Faiz olduğu sürüce iki yakamız birleşmez
    Cevapla
  • Yatırımcı 9 ay önce Şikayet Et
    endeks 5700 iken aksen 53 lerdeydi Endeks 6300 tüm zamanların rekorunu tazelerken aksen hala 37 Birçok hise aynı durumda demem oki ülkemiz borsası da tam bir kumar durumunda Yetkililer acilen bu duruma bir el atması lazım
    Cevapla
  • Abdul baki 9 ay önce Şikayet Et
    Evet borsa kumarhane, dolandırıcı merkezi olmuş
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Borsa çıkıyor çıkmaya lakin aldığımız her şey artıyor ve borsayı sollar
    Cevapla
  • başgan 9 ay önce Şikayet Et
    yahu enflasyon sebebiyle yeniden fiyatlama var. nokta. ekonomik kriz devam ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle