Emekli Memur-Sen'den maaşlara zam talebi

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, memur maaşlarına yapılan seyyanen ilave ödemenin, aylık bağlama oranına göre kamu görevlisi emeklilerine de yansıtılmasını istedi.

GİRİŞ 11.07.2023 13:35 GÜNCELLEME 12.07.2023 11:01
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, Memur Sendikaları Konfederasyonu'nda (Memur-Sen) düzenlediği basın toplantısında, milletine ve devletine yıllarca hizmet eden emeklilere insan onuruna yakışır ücret verilmesinin sosyal devletin gereği olduğunu söyledi.

Devletin, çalışanı ve emeklileri korumaya yönelik düzenlemeleri hayata geçirdiğini belirten Küçükkösen, kamu görevlilerinin maaşlarına yüzde 17,55 artı 8 bin 77 lira seyyanen zam yapıldığını anımsattı.

Kamu emeklisine ise piyasa gerçeklerinden uzak olarak sadece yüzde 25 zammın layık görüldüğünü ifade eden Küçükkösen, bu oranla 9 bin 800 lira olan en düşük emekli aylığının asgari ücretin altında kaldığını dile getirdi.

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Küçükkösen, şöyle konuştu:

"Kira fiyatlarında yaşanan artışlar, emtia fiyatlarındaki yükselişler, gelirden daha çok artan giderler ve en düşük emekli kamu görevlisi aylığının asgari ücretin altında kaldığı görülerek artış yapılmalı, en düşük kamu görevlisi aylığı adil bir ücrete kavuşmalıdır. Çalışan ile emekli arasındaki bu büyük rakamsal farklılık, sosyal güvenlik sisteminin çarpıklığını en net ve açık biçimde gözler önüne sermektedir.

Yapılması gereken ve beklentilere karşılık verecek olan, seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olmasıdır. Emeklilere, yüzde 17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden 8 bin 77 lira seyyanen zam yansıtılmalı, ortadaki karışıklık ve kargaşa giderilmelidir. Biliyoruz ki 'Büyük ve Güçlü Türkiye' emeklisine hak ettiği aylığı verecek, çalışan-emekli tartışmasına fırsat tanımayacak büyüklüktedir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Yıldız 9 ay önce Şikayet Et
    En düşük maaş alan memurla, en düşük maaş alan emekli memur arasındaki maaş farkı 3900 Liradan 12.141 Liraya yükseltilmiş. Tam 3 katı. Bu nasıl izah edilebilir. Bu çok çok büyük bir haksızlık.
    Cevapla
  • Tufan ozkaya 9 ay önce Şikayet Et
    Memur ve memur emeklileri bi butundur toplu sozlesmeler ayiirim olmadan yapilmaktadir memura verilen seyyanen zam memur emeklisinede toplu sozlesme geregi verilmesi gerekiryasal haktir
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Reis Emekliyi mağdur etmez mutlaka gereğini yapacaktır.
    Cevapla
  • Emekli Memur 9 ay önce Şikayet Et
    Emekli Memur sen şimdi ye kadar nerelerdeydin.
    Cevapla
  • Ebusevban 9 ay önce Şikayet Et
    Ben beş ay önce emekli olmuş bir memurum, eğer memur ile emkli arasında maaş farkı bu kadar olsaydı emekli olmazdım. bu saatten sonra hiç kimsede 65 den önce emkli olmaz. Emekli olarak bu durumda nasıl geçineceğiz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle