TESK'ten temizlik ürünleri için KDV talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Özellikle dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere herkesin hijyen ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmesi için temizlik ürünlerindeki KDV’nin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

TESK'ten temizlik ürünleri için KDV talebi
TESK'ten temizlik ürünleri için KDV talebi
GİRİŞ 11.07.2023 11:48 GÜNCELLEME 11.07.2023 11:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Özellikle dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere herkesin hijyen ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmesi için temizlik ürünlerindeki KDV’nin düşürülmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın kişisel hijyeni lüks değil mecburi ve temel bir ihtiyaçtır. Sabun, şampuan, deterjan gibi her evde kullanılan ve başlıca hijyen malzemesi olan temizlik ürünlerindeki KDV oranı yeniden yüzde 8’e düşürülmeli. Herkes hijyen ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmeli” dedi.

"TEMİZLİK OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Temizlik ürünlerinin lüks tüketim olmadığına vurgu yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her evin ve iş yerinin olmazsa olmazı sabun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, her türlü peçete ve havlu kağıt artık günümüzde en temel ihtiyaçların başında geliyor. Pandemi döneminde talebimiz üzerine bu tür hijyen ürünlerinin KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmüştü. Ancak son alınan karar ile birlikte yüzde 8'lik KDV uygulanan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetenin vergi oranı yüzde 20'lik dilime girdi. Bu da vatandaşın ve esnafın temizlik ürünlerine ulaşmasını zorlaştırıyor. Oysa günümüzde temel gıda kadar önemli bir ihtiyaç olan temizlik aynı zamanda olmazsa olmazımızdır.  Dolayısıyla herkesin bu temizlik ürünlerine daha kolay ulaşabilmesi için KDV oranı düşürülmeli. Daha sağlıklı bir toplum olmamız için temizlik ürünlerinin zorunlu bir ihtiyaç olduğu unutulmamalı” şeklinde konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • 05Murat 9 ay önce Şikayet Et
    HİÇBİR ŞEYDE Kdv DÜŞMESİN. BENDEN ÇIKIYOR, FİRMALARIN CEBİNE GİDECEĞİNE DEVLETİME HELAL-İ HOŞ OLSUN.
    Cevapla
  • 06ankara 9 ay önce Şikayet Et
    Bu başkan fi tarihinden beri hala başkan üstelik , 10 yıllardır aynı minval üzere dir ne yazikki tüketici lehine öneri ve görüşleri yıllardır kaleme alınır değişen bir şey olmaz , bu tür savunma ve tezlerin tüketiciyi koruyan derneklerden olması gerekir (tesk ) esnaf ve tüccarlara ilgili aslinlinda bu tür başkan veya yöneticilerde dönem dönem değişerek devam etmesi gerekir....
    Cevapla
  • Yorumcu 9 ay önce Şikayet Et
    Sen önce pirim eşitlendi sözünü tutturt. Tosuncuk.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    devlet KDV'yi almıyor fiyatları düşecek sanıyoruz hemen yükseliyor sen devlete mi çalışıyorsun o malzemeleri üreten firmalara mı bırak devlet KDV alsın Kazan sağ olasın firmalardan KDV almasa bile 10 gün sonra fiyatı bir üstüne çıkartıyorlar bırak devlet zarar etmesin
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    he devlet kdv yi düşürsünde siz onları içedin dimi. devlet daha öncede düşürdü kdv yi. sonuç ne oldu. denetleme mekanizması çalışmadığı için bırakın kdv indirimini yapılan indirim kadarda zam yapıldı tüm ürünlere. olan yine vatandaşa ve devlete oldu. devletin denetleme mekanizması bir an önce aktif edlmelidir. yoksa ne yaparsanız yapın herşey vatandaşın ve devletin zararınadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle