Emekli milletvekillerinin maaşı 69 bin TL'ye yükseldi

Emekli milletvekili maaşlarına zam için torba yasa teklifine özel hüküm konuldu böylece zam oranı yüzde 17,55’le sınırlı kalmayıp yüzde 25 artacak. Böylelikle 64 bin TL seviyesinde olacak olan emekli vekil maaşı 69 bin TL'ye yükselecek.

GİRİŞ 11.07.2023 10:44 GÜNCELLEME 11.07.2023 11:03
Bu Habere 290 Yorum Yapılmış

Memur ve emeklilerin zamlı temmuz ayı maaş ve aylıkları 15 Temmuz'dan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Zamlarla ilgili düzenleme emekli milletvekillerini de yakından ilgilendiriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan torba yasa görüşmeleri sonrası verilen önerge ile emekli milletvekillerinin maaşlarında artış yapılacak.

Yüzde 17,55 olan emekli milletvekillerinin maaş zammının yüzde 25 artabilmesi için torba yasa teklifine özel bir hüküm konuldu.

Böylelikle emekli milletvekillerinin ortalama 55 bin TL olan aylıklarının 64 bin TL yerine, yaklaşık 69 bin TL’ye çıkacak.

Önergenin genel gerekçesi şöyle açıklandı:

“Maddeyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 43’üncü maddesine istinaden emekli aylığı alanların emekli aylıklarının 5510 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan emekli memurlar ile hak sahiplerine ödenen aylıklarda yapılacak yüzde 25 oranındaki artışa paralel olarak yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 290
  • naruda natura 9 ay önce Şikayet Et
    milletvekili millet gibi yaşamalı millet gibi aylık almalı her kesim den sanatcı sendikacı sporcu iş adamının ruyası haline gelmiş durumda milletvekilliği
    Cevapla
  • zafergülten 9 ay önce Şikayet Et
    16 yaşında sigortalı oldum,aldığım maaş 7500,adam 3-4 sene vekillik yapıp emekli oluyor,70 bin maaş.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Reis'ten ümitliyiz
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    YazıkEMEKLŞYİ GÖREN YOK
    Cevapla
  • 51 kadıoglu 9 ay önce Şikayet Et
    Ben hakkımı allaha havale ediyorum 69₺ za bak 9₺ bak 7 katı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle