Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan yönetmelik düzenlemesi

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve nadir toprak elementlerine ilişkin bazı yönetmelikler yürürlükten kaldırıldı.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan yönetmelik düzenlemesi
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan yönetmelik düzenlemesi
GİRİŞ 11.07.2023 09:05 GÜNCELLEME 11.07.2023 09:05

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu'nun nadir toprak elementlerine ilişkin konulara ilişkin yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelik unvan değişikliği ve iptallere ilişkin hükümler içerdi.

Kararlara göre, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü Hizmet Birimlerinin Görev ve Yetkileri Hakkında Yönetmeliği ve Nadir Toprak Elementleri Uzmanlığı Yönetmeliğinin de yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

Yürürlükten kaldırılan diğer yönetmelikler

Buna göre, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Atom Enerjisi Komisyonu Çalışma Esasları Yönetmeliği, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı Mal ve Hizmet Üretimi ve Yayın Gelirleri Yönetmeliği, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Danışma Kurulunun Teşkili ve Çalışma Esaslarına Dair Yönetmeliği, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Nükleer Araştırma, Eğitim Merkezleri Kuruluş ve Çalışma Yönetmeliği, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.