Efsane yatırımcı Buffet'tan 3.3 milyar dolarlık LNG hamlesi

Efsane yatırımcı Warren Buffett, 3,3 milyar dolar karşılığında Dominion Energy'nin sıvılaştırılmış doğal gaz terminalindeki yüzde 50 hissesini satın aldı.

Efsane yatırımcı Buffet'tan 3.3 milyar dolarlık LNG hamlesi
Efsane yatırımcı Buffet'tan 3.3 milyar dolarlık LNG hamlesi
GİRİŞ 11.07.2023 08:29 GÜNCELLEME 11.07.2023 08:29

Dünyanın en zenginlerinden biri Warren Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway, Dominion Energy'nin sıvılaştırılmış doğal gaz terminalindeki yüzde 50 hissesini satın almak için 3,3 milyar dolar ödeyerek fosil yakıtlara daha fazla para yatırdı.

Halihazırda Maryland'deki Cove Point tesisinin yüzde 25'ine sahip olan ve operasyonlarını yöneten Berkshire Hathaway, satın alma işlemini nakit ve hisse senedi kombinasyonuyla finanse edecek.

Geri kalan hisse ise Brookfield Infrastructure Partners'a ait. Berkshire tesisteki ilk hissesini 2020 yılında almıştı.

Buffett son dönemde enerji sektörüne büyük ilgi göstermiş ve geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde petrol devleri Occidental Petroleum ve Chevron'dan milyarlarca dolarlık hisse satın almıştı.

Omaha Kahini' olarak bilinen Warren Buffett tüm zamanların en başarılı yatırımcılarından biri. Buffet, 100 milyar dolarlık imparatorluğu yönetiyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.