Kardemir Bağlı Ortaklığı Kardökmak’tan Dövme Çelik Yatırımı

Ocak 2022 tarihinde Kardökmak yönetimine sunulan dövme çelik yatırımı devreye alındı. Başta demiryolu sektörü olmak üzere savunma sanayii ve birçok alana hizmet edecek.

Kardemir Bağlı Ortaklığı  Kardökmak’tan Dövme Çelik Yatırımı
Kardemir Bağlı Ortaklığı Kardökmak’tan Dövme Çelik Yatırımı
GİRİŞ 10.07.2023 20:27 GÜNCELLEME 10.07.2023 20:27

Kardemir’e bağlı şirket Kardökmak'tan yaklaşık 5 Milyon Dolarlık dövme çelik yatırımı gerçekleştirildi. 2022 yılı 3. Çeyreğinde atılan yatırım adımları, 10 Temmuz 2023 tarihi itibariyle üretim sürecine başladı.

Fabrikaya mart ayında tüm ekipmanların ulaşmasının ardından mekanik kurulum, mekanik testler ve sıcak testler hızlı bir şekilde tamamlanarak test süreçleri sonuçlandırıldı.

YILLIK 20 BİN TON DÖVME ÇELİK İMALATI PLANLANIYOR

Dövme Çelik Tesisleri’nde yıllık toplamda 20 Bin ton dövme çelik imalatı yapılması planlanıyor. Tesiste öncelikle demiryolu akslarının dövülmesi olmak üzere muhtelif çaplarda haddehane merdaneleri, aks, dövme şaftları ve takım çeliği imalatları gerçekleşecek.

YERLİ VE MİLLİ DÖVME ÇELİK TESİSİ BİRÇOK ALANA HİZMET EDECEK

Yakın zamanda da yerli ve milli seri üretim ile ülkemizin önemli kurumlarının ihtiyacını karşılayacağı tesis, sanayi ekosisteminde başta savunma sanayii, ulaşım ve enerji gibi önemli sektörlere hizmet edecek.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.