TEİS'ten ilaçta KDV artışına ilişkin açıklama

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, yaşamsal öneme sahip ürünlerde KDV'nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesi gerektiğini bildirdi.

TEİS'ten ilaçta KDV artışına ilişkin açıklama
TEİS'ten ilaçta KDV artışına ilişkin açıklama
GİRİŞ 10.07.2023 16:50 GÜNCELLEME 10.07.2023 16:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, yasal düzenlemeyle bugünden itibaren geçerli olacak şekilde ilaçta KDV oranının yüzde 10'a çıkarıldığını anımsattı.

Yeni düzenlemenin hem SGK hem vatandaş hem de eczacılara yük getireceğini savunan Saydan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yaşamsal öneme sahip ürünlerde KDV'nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesi gerekiyor. İlaç ertelenemeyen, yerine ikame edilecek hiçbir ürün bulunmayan insan sağlığı ve tedavisi için son derece önemli bir ihtiyaçtır. KDV artışı hem ülkemizdeki ilacın en büyük alıcısı konumundaki devletimize ekstra bir finans yükü hem de geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımıza da ödeyecekleri katkı payı ve farklara yansıyacak artış nedeniyle ek külfet getirecek. Bu artan KDV yükünün zararını hem biz eczacılar hem de SGK taşımak zorunda kalacak. Gelişmiş ülkeler bu durumun farkına varmış ve devletlerin geri ödeme sistemindeki ilaç gibi yaşamsal ürünlerin vergileri KDV sıfır veya yüzde 1 olarak uyguluyor. KDV oranında yapılan değişiklikle 14 bin 900 çeşit ilacın fiyatları bir kez daha artacak. Bu artışın bizlerden kaynaklanmadığını vatandaşlarımızla paylaşmak isteriz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Yavuz Aydın 9 ay önce Şikayet Et
    Ülkemde inşallah zengin fakir ayrımı çıkmaz çünkü son zamanlarda çok dillendirildi.Ozellikle makas açıldıkça tepkilerde artmaya başladı.Özellikle vatandaşa zamlarla yüklenildikçe aylardır pahalilikla boğuşan insanlar tepki göstermeye başladı.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kdv düşüncede fiyatları yükselttiler kdv yükselincede 20 katı artırdılar allaha havale ediyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Faizler çok yükseldi
    Cevapla
  • Namyelüs 9 ay önce Şikayet Et
    Gelişmiş ülkeler seviyesine gelince ve deprem yaraları sarılınca o dediklerinizi zaten yaparlar.Derdiniz bu sürece vergileri ile destek olmak istememeniz.SGK zaten devlet kuruluşu olduğu için,devlet üzerinden kazanç sağlıyan sizlerin ve eczacıların da buna destek olmanızı beklerdik,köstek değil.
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 9 ay önce Şikayet Et
    dolaylı vergiler çözüm değildir.servet vergisi çıksın.zenginden alınsın.çözüm bu.sıkıntıyı vatandaş çekmesin. zengin için var olanı vermek kolay.
    Cevapla