Memur ve emekli zammı yarın TBMM Genel Kurulu'nda! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılaması ve emeklilere verilen yüzde 25'lik zam bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Salı günü ise ise 1.1 trilyon liralık ek bütçe Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündemine gelecek.

Memur ve emekli zammı yarın TBMM Genel Kurulu'nda! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?
Memur ve emekli zammı yarın TBMM Genel Kurulu'nda! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?
GİRİŞ 10.07.2023 20:08 GÜNCELLEME 10.07.2023 20:08
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Memur ve emekli zammı, konut kirasında tavan artış oranının süre uzatımı ve ek bütçe. Meclis bu hafta milyonları yakından ilgilendiren düzenlemeler için mesai yapacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI MECLİS GENEL KURULU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

11 Haziran Salı günü toplanacak Genel Kurul’da Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen torba teklif görüşecek. O kanun ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselecek. Memurlara 8 bin 77 liralık seyyanen zam da paket içerisinde bulunuyor.

SSK VE BAĞ KUR EMEKLİLERİ BU AY ZAMLI MAAŞ ALACAK

Torba kanuna komisyonda eklenen madde ile emekli maaşına yüzde 25 zam yapıldı. Bu zam oranı ile kök aylığı 7 bin 500 liranın altında olan emeklilerin maaşları 7 bin 500 liraya yükselecek. Emekli zammı, dul ve yetim aylıklarına da etki edecek. Kanunun bu hafta Meclis’ten geçmesi halinde SSK ve BAĞ-KUR emeklileri bu ay zamlı maaş alacaklar.

KİRA ÜST SINIRI VE DENETİMİLİ SERBESTLİK DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK

Konut kiralarının artış oranındaki %25’lik üst sınırın süresi 1 Temmuz itibariyle dolmuştu. Bu sürenin 1 Temmuz 2024’e uzatılması da Genel Kurul’da görüşülecek. Öte yandan 31 Temmuz 2023’e kadar koronavirüs izninde olan hükümlülerin cezaevine geri dönmemelerini sağlayacak yasa da hüküm altına alınacak.

EK BÜTÇE TEKLİFİ VERİLECEK

Bu arada ek bütçe de salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. 4 maddelik teklifle 2023 bütçesine 1.1 trilyon liralık ödenek eklenecek. Ek bütçenin perşembe günü Genel Kurul’a gelmesi bekleniyor. Ayrıca Saadet ve Gelecek Partilerinin, Saadet Partisi çatısı altında kurduğu ortak grup da ilk toplantısını çarşamba günü yapacak.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Memur ve emekliler zamlı maaş ve aylıklarını 15 Temmuz'dan itibaren alacak. Zam, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiği için memurlara 14 günlük fark da yatırılacak. Fark ek bordro olarak yansıyacak.

SSK, BAĞ-KUR emeklileri de 17 ile 28 Temmuz arasında aylıklarını alacak. Memur emeklisi, temmuz aylığını 1'i ile 5'i arasında aldı. Burada oluşan zam farkı, SGK tarafından duyurulacak tarihte yatacak.

KAYNAK: CNNTÜRK
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Yine mi yetişmedi
    Cevapla
  • sami 9 ay önce Şikayet Et
    ben memurum yaşım 40 Allah nasip ederse 20 sene var emekli olmama..emekli her zaman kambur olarak görülüyor maalesef..hukumetlere göre sadece işten değil hayattan da emekli olunmalı. bağkur emeklisinden farkı kalmadı memur emeklisinin..
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklisinin s.s.k ve bağkur emeklilerininden ne üstünlüğü var neticede sizde emeklisiniz biz de.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Cengiz Bey memurlar ne iş yapıyor diyelim mi? Evet diyelim
    Cevapla
  • E.P.M. 9 ay önce Şikayet Et
    Yani gelin boş geyik muhabbeti yapalım diyorsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Öte yandan 31 Temmuz 2023’e kadar koronavirüs izninde olan hükümlülerin cezaevine geri dönmemelerini sağlayacak yasa da hüküm altına alınacak! Allah'ın bile affetmediği KUL HAKKINI siz nasıl affedersiniz ya. Birde yeri geldi mi Müslümanlığı, şeriatı kimseye bırakmassınız. Serbest bıraktığınız yüzbinlerce suçlu, milyonlarca masum insanların kul hakkına girmiştir, daha da girecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle