Memur zammı Teklif Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Kabul Edildi

En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkaran, emeklilere yüzde 25 zam veren teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Memur zammı Teklif Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Kabul Edildi
Memur zammı Teklif Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Kabul Edildi
GİRİŞ 08.07.2023 03:25 GÜNCELLEME 08.07.2023 03:25
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Emeklilere, enflasyon ile birlikte 6 aylık yüzde 25 oranında zam yapılacak. Düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa teklifine eklendi ve kabul edildi. EYT'liler bu orandan faydalanamayacak.

YÜZDE 25'E ÇIKARILDI

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen memur maaşında zam artışı ilgili vergi düzenlemelerini kapsayan kanun teklifine önerge ile yeni bir madde ihdas edildi. Maddeye göre, işçi, memur ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 25'e çıkarıldı.

EYT'LİLER İÇİN AYRI BİR ÖNERGE

Yüzde 25'lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek. Buna göre, EYT'den faydalanan vatandaşların da bu kapsama alınması için ayrı bir önerge verileceği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 milyon emekliyi ilgilendiren bir haber vermişti. Emeklilerin beklentilerini göz ardı etmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız'' demişti.

OCAK'TA YÜZDE 30 ORANINDA ZAM YAPILMIŞTI

Ocak ayında refah payı ile yüzde 30 oranında zam alan emeklilerin en düşük maaşı 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Refah payı ile birlikte emekli maaş zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 19
  • Yok 9 ay önce Şikayet Et
    Verilen sözler tutulmadi
    Cevapla
  • Koray Derik 9 ay önce Şikayet Et
    emekli milletvekil maaşı emekli profesör maaşı ile aynı olsun.
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    En düşük memura %90 verirken emekliye %25. Asgari ücretin %25 altında maaş alacak olan emeklilerimizin Yüce Allah c.c. yar ve yardımcısı olsun. Bu acı reçete 3.5 milyon memuru güldürürken 15 milyon emekliyi üzmemeliydi.
    Cevapla
  • Memur 9 ay önce Şikayet Et
    Tüm sosyal hakları dahil edilmiş 22 bin lira 8 yıllık bir yhs memuru olarak ağustos ayında alacağım maaş 20800
    Cevapla
  • Fahri25 9 ay önce Şikayet Et
    Hangi memur normal bir araba alabilir.hangi memur yada işçi ev alabilir.bos işler.tek çare milletvekileri aylık almasın.fazla değil iki yıl yada bir memur kadar aylık alsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle