Son dakika: Emeklilerin zam oranı belli oldu! EYT'liler de faydalanacak

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber geldi. Memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerin zam oranı netleşti. EYT'liler de zamdan faydalanacak!

GİRİŞ 08.07.2023 00:38 GÜNCELLEME 08.07.2023 20:08
Bu Habere 1930 Yorum Yapılmış

Emeklilerin zam oranı belli oldu. Memur, işçi ve Bağ-kur emeklileri için düzenlemeye ek teklif sunuldu. Emeklilere yüzde 25 zam yapılacak.

EMEKLİLERE YÜZDE 25 ZAMMI KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifine eklenen emekli aylığının enflasyon farkı ile birlikte toplam yüzde 25 oranında artırılmasına ilişkin madde kabul edildi.

TORBA YASA TEKLİFİNE EKLENECEK

Açıklanan yüzde 17,55 zam oranı ek teklif ile yüzde 25'e yükseltilmiş oldu. Düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa teklifine eklenecek.



EYT'LİLER DE YÜZDE 25'LİK ZAMDAN FAYDALANACAK

Yüzde 25'lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek.

5510 sayılı kanunun 29. Maddesine göre bu artıştan EYT’liler dahil bu yıl içinde emekli olan tüm emekliler yararlanacak.

Yüzde 25’lik zamdan EYT'liler de dahil 15 milyonun üzerinde emekli vatandaşımız yararlanacak. 



BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Emeklilerin beklentilerini göz ardı etmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah  gerekli açıklamayı yapacağız.'' demişti.

MEMUR MAAŞI DÜZENLEMESİ KOMİSYONDAN GEÇTİ

En düşük memur maaşını 22 bin 17 lira yapacak olan düzenleme maddesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1930
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    bereket olsun
    Cevapla
  • KONYA....KONYA.... 9 ay önce Şikayet Et
    Benim maaşıma 125 TL Zam geldi bozdur bozdur harca... maaşım şimdi 7615 TL OLDU....
    Cevapla
  • ERKAN 9 ay önce Şikayet Et
    Memura yapılan zamla emekliye yapılan zam arasında Adelet istiyoruz
    Cevapla
  • Gülden sener 9 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun vicdansızlar nasıl bunca insana kıyarsınız 7500 e ev bile yokken bu maaşla nasıl yaşayalım nasıl yük olmuşuz onca yıl çalışıp vergi ödedik hakettiğimiz hayat bumu inanamıyorum bu kadar kötülüğé
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    ABO (aylık bağlama oranı) düzelmedikce bu hukuksuzluk böyle devam eder en önemli konu aylık bağlama oranlarının düzeltilip meselenin kökten çözüme kavuşturulması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle