1,1 trilyon TL'lik kanun teklifi! Nereye ne kadar bütçe ayrıldı?

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Bütçede en büyük pay 482 milyar TL ile AFAD'a ayrıldı.

GİRİŞ 07.07.2023 18:21 GÜNCELLEME 08.07.2023 11:40
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Kahramanraş merkezli deprem felaketi nedeniyle yapılan harcamalar başta olmak üzere kamu idarelerinin ödenek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla ek bütçe hazırlandı.

Ek bütçenin büyüklüğü 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin TL olarak belirlendi.

EN YÜKSEK ÖDENEK AFAD'A

Bütçede en yüksek ödenek 482,2 milyar TL ile AFAD'a ayrıldı.

İkinci en yüksek ödenek 279 milyar 750 milyon 936 TL ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • CAN 9 ay önce Şikayet Et
    bu devletin parasını zerre mktarı yiyenin Allah iki cihandada belasını versin bogazın dan kan aksın midesi büzşsün bu dünyada hayatt yaşamasın bin beter olsun
    Cevapla
  • Tolga ÖZTÜRK 9 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığının 640 milyonu aşan ek bütçeyi ne yapacağını çok merak ettim. Bu ek bütçeyi isterken ne için kullacaklarınıda açıklamalılar bence. Sadece meclise değil, halkada açıklasınlar. Sonuçta kendi paraları değil, bizim vergilerimiz.
    Cevapla
  • Tual 9 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı seçimiyle görev değişikliği ile yenilen kadro ayrılanların mal varlıklarını banka hesaplarını bilmiyoruz bütçe ayrımı belirtilmiş peki harcamalar belirtilmişti kalem kalem
    Cevapla
  • BAĞKUR EMEKLİ 9 ay önce Şikayet Et
    Kemer sıkma başladı piyasada para olmayınca fiatlar düşecek esnaf istediği kadar fiat yükseltsin örnek .... kg 250 tl baklava yemeyeceğiz... fiatı düşürecek veya çöpe atacak.
    Cevapla
  • ORHAN BABA 9 ay önce Şikayet Et
    Korona ve deprem ülkemizi sıkıntıya soktu ALLAH C.C Yar ve yardımcımız olsun..Yorumcu kardeşlerim beterin beteri var haline şükret dostum..
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu korona dünyada bu kadar enflasyon yapmadı mı? Deprem sıkıntı herhalde ukrayna savaşında ağır geçirdik depremi adamların ekonomiden beter enflasyon var haline şükret diyorsun. Şükredeceksek Allah'a şükrederiz de hükümeti neden seçiyoruz ona da biraz kafa yorsan olmaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle