Bakan Uraloğlu: İşçinin ücretini teri kurumadan verin

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Toplu iş sözleşmelerinde önceliğimiz hep çalışanları korumak olmuştur. Toplu İş Sözleşme farkları en kısa sürede ödenecek” dedi.

Bakan Uraloğlu: İşçinin ücretini teri kurumadan verin
Bakan Uraloğlu: İşçinin ücretini teri kurumadan verin
GİRİŞ 07.07.2023 14:20 GÜNCELLEME 07.07.2023 16:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık Merkez ve Taşra Teşkilatları ve Karayolları Genel Müdürlüğü işçilerinin toplu iş sözleşmeleri imza törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Uraloğlu, imzalanan protokolle işçilerin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan haklarında sahip olacakları kazanımlara değinerek, toplu iş sözleşme farklarının en kısa sürede ödeneceğini açıkladı.

"İŞÇİNİN ÜCRETİNİ TERİ KURUMADAN VERİN"

“Alın terinin karşılığı sadece teşekkür olamaz. Bizler, “işçinin ücretini teri kurumadan verin” hadisiyle çalışana haklarının verilmesinin ne kadar önemli olduğunu bildiren bir Peygamberin ümmetiyiz.

Bu nedenle sosyal diyalogla işçi ve işverenlerimiz arasındaki hak ve hukuku her daim gözetme gayretinde olduk. Bir de müjde verelim sizlere; Toplu iş sözleşme farklarınız da en kısa sürede ödenecek.”

BÖLÜNMÜŞ YOLLARA BAĞLANAN ŞEHİR SAYIMIZ 6'DAN 77'YE YÜKSELDİ

TUHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar ve birçok sendika temsilcilerinin hazır bulunduğu törende Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmada gerekli her türlü gayret ve kararlılığı sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, “Yaptığımız çalışmalarla bölünmüş yol uzunluğunu tam beş katına çıkardık. Şimdi 29 bin kilometre bölünmüş yola sahibiz. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6’dan 77’ye yükselttik. Ana akslarımızın tamamına yakınını bölünmüş yol haline getirdik” diye konuştu.

BÜTÜN TECRÜBELER 21 YILA SIĞDIRILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada ayrıca ulaştırma alanındaki yatırımlara işaret ederek, Bakanlık çalışanlarına ortaya koyduğu emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Uraloğlu, “Geçilmez denen dağları deldik. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. 100 yılda yapılacak işleri 21 yıla sığdırdık. Bu sürede daha çok çalışmak zorunda kaldınız. Sizleri çok yorduk. Ama hep birlikte karşılığını da aldık. Ve sizler bir köprümüzden, bir tünelimizden ya da sizi sevdiklerinize götüren bir yolumuzdan geçerken buralarda emeğim var, katkılarım var diyeceksiniz.

Gururlanacaksınız ve bu gururu taşımayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Bu düşüncelerle her türlü fedakârlık ve özveriyi göstererek, ciddiyet ve başarıyla bütün çalışmalarımızda emeği olan siz kıymetli çalışma arkadaşlarıma yeniden teşekkür ediyor, Toplu iş sözleşmelerinin tüm taraflara ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    7 aydır sürekli işçiler toplu sözleme farkını akamadı yazıklar oksun
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    mağaza personeli 10 veya 12saat haftalık 60 72saat çalışıyor. işverenin dertlerde var ayrıca. perakendeci esnaf ve çalışan için ne düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Alın teri kurumadan, vergilerin artırın zam aldı diye laf yesin ama daha maaş ele geçmeden zamlar ve vergiler binsin.
    Cevapla