Altın yatırımcılarını sarsan haber! Satış sinyali geldi

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken yatırımcılar Rusya’dan gelen bir haberle sarsıldı. Dünyanın 5. büyük altın rezervine sahip olan Rusya Federasyonu Ruble’de yaşanan kan kaybını önlemek için altın satabileceğinin sinyallerini verdi

GİRİŞ 07.07.2023 15:20 GÜNCELLEME 07.07.2023 15:20
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Rus para birimi Ruble, yaptırımlara rağmen alınan sert önlemler ve yüksek petrol fiyatları sayesinde güçlü bir performans sergilemişti. Ancak bu tablo paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu’nun geçen ay başlattığı ayaklanma sonrasında değişti. Kremlin yönetiminin ayaklanmayı güç bela bastırması kan kaybının önüne geçemedi. Sene başında 1 Amerikan doları 72 Ruble iken bugün 92.8 Ruble’den alıcı buldu.

Bu seviye Kremlin yönetiminin daha önce açıkladığı hareket aralığının aşıldığını gösterirken İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan bugün takipçilerine gönderdiği notta şu uyarıyı yaptı:

“Rusya Merkez Bankası dolar ve euro cinsi varlıkları azalttığı için kur hareketlerini Ruble/ Yuan işlemlerinden izliyoruz. Eğer Ruslar para birimlerini savunmak için ellerindeki Yuan satmaya devam ederse Çin buna müdahale edebilir. Bu durumda Kremlin yönetimi altın rezervlerini satabilir.”

Analistler, Kremlin yönetiminin altın satmaya başlaması durumunda bunun fiyatlar üzerinde baskı oluşturmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi

DÜNYA ALTIN KONSEYİ ALTININ YÜKSELMEYE DEVAM ETMESİNİ BEKLİYOR

Öte yandan, Dünya Altın Konseyi (WGC) altın fiyatlarının gelecek dönemde destekleyici görünüm sergilemeye devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

WGC'nin raporunda, gelişmekte olan merkez bankalarının parasal sıkılaştırma süreçlerinin sonuna yaklaştığı, piyasalardaki ortak beklentinin ABD ekonomisinin bu yılın sonlarına doğru ılımlı bir daralma kaydetmesi yönünde olduğu belirtildi.

Raporda, “Bu ortamda, altının yılın ilk yarısındaki pozitif getirilerini takiben, daha zayıf dolar ve tahvil getirilerinin de etkisiyle destekleyici bir görünüm sergilemeye devam etmesini bekliyoruz.” İfadesine yer verildi.

Konseyin raporunda, “Ekonomik koşulların kötüleşmesi halinde altın daha güçlü bir yatırım talebi ile karşılaşacaktır. Tam tersine (ekonomide) yumuşak bir iniş ya da daha sıkı bir para politikası (altında) yatırımların azalmasına yol açabilir.” değerlendirmesine yer verildi.

Raporda, yatırımcıların para politikası ile ekonomik performans arasındaki tarihsel boşluk göz önüne alındığında sert bir inişin hala devam edebileceğinden endişe duyduğu belirtildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Altın ve Gümüş 9 ay önce Şikayet Et
    Merkez banakaları niye devamlı altını rezerv olarak tutuyor. sorular sorular.
    Cevapla
  • isimsiz biri 9 ay önce Şikayet Et
    10 -15 yıl önce çin tonlarca altını stoklayıp bundan sonra dolar euro yerine kasasında altın rezervi bulundaracağını açıkladı şuan çin bütün altıni piyasaya sokup yerine euro dolar koysa euro dolar dünya piyasasında 3 kat deger kazanmış olur rusyada kendi parasının değer kaybetmemesi için piyasaya sürmüyor sakliyor birsey piyasada çok varsa değeri okadar azalır az varsa deger kazanır
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Helaalll...
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Amin de,altınsız yapılsa olmuyor mu
    Cevapla
  • Pendikss 9 ay önce Şikayet Et
    Bu da demek oluyorki altınları tutun satmayın yatırım tavsıyesı degildir
    Cevapla
  • A.A.A 9 ay önce Şikayet Et
    Bu Haber güzel bir Haber. Altin almak isteyenler icin bu bir Firsat.. 2024 Mart - Nisan Aylarida altinin 31,1 grami 2.450 Dolar ve üstü olur, cünkü Altinin gercek degeri ABD tarafindan daimi olarak Baski altinda tutuluyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle