Hazine ve Maliye Bakanlığı: Art niyetli haberlere itibar etmeyin

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kerim Karakaya adlı muhabirin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında yaptığı haberin tüm unsurlarının masa başı ve uydurma olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Art niyetli haberlere itibar etmeyin
Hazine ve Maliye Bakanlığı: Art niyetli haberlere itibar etmeyin
GİRİŞ 07.07.2023 09:28 GÜNCELLEME 07.07.2023 09:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bloomberg International Londra muhabiri Kerim Karakaya imzası ile yayınlanan habere yalanlama geldi. Bakanlık, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir grup yatırımcı ile toplantısının içeriğine ilişkin haberin tüm unsurları, masa başı uydurma haberdir" açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Bloomberg International Londra muhabiri Kerim Karakaya imzası ile dün akşam saatlerinde yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in bir grup yatırımcı ile toplantısının içeriğine ilişkin haberin tüm unsurları masa başı, uydurma bir haberdir.

Aksine; Kur Korumalı Mevduata ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz." açıklaması yapmıştı.

Ancak, ilgili muhabire haberin yazım sürecinde bilgilerin doğru olmadığını bildirmemize rağmen "Bakanlık yorum yapmadı." ifadeleri ile gerçek dışı, yalan haberini ısrarla yayımladığı görülmüştür.

Bu çerçevede; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten bizzat duymadığınız yönlendirmeli, dedikodu tarzı, masa başı kurgulanan, art niyetli haberlere lütfen itibar etmeyiniz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartı faizleri arttı 1.91 oldu
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Pusula senin yüzünden bu halde ülke. Sen iyice araştır. Arttırılan faizle kredi kartı gecikme faizleri 1.91 e yükselmedi mi, boş yaşıyorsun
    Cevapla
  • uğur 9 ay önce Şikayet Et
    Parası olan kazanır :) ayrıca para akıl ile kazanılır
    Cevapla
  • başgan 9 ay önce Şikayet Et
    böyle böyle şahlanacak
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Faizleri daha fazla arttırmayın, fakiri düşünün biraz. Kredi kartı borçlarını ödeyemeyedik. Kart gecikme faizleri hortladı. Nasıl olacak sonumuz
    Cevapla
  • pusula 9 ay önce Şikayet Et
    arttırılan faiz o faiz değil, biraz araştır ya senin gibiler yüzünden ülke bu halde
    Cevapla
  • Eren 9 ay önce Şikayet Et
    Gücün kadar harcama yap.Devlete iş çıkarma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle