İkinci el otomobil kararı sonrası kurnazlar yine sahnede! Bakın bu kez ne yaptılar

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araçların sıfır fiyatını geçememesi kararının ardından bazı satıcılar ilanlarını fiyattan bir sıfır atarak sitelere koymaya başladı.

GİRİŞ 06.07.2023 16:31 GÜNCELLEME 06.07.2023 18:39
Bu Habere 265 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, son dönemde fahiş fiyatlara ulaşan ikinci el otomobil piyasasını düzenlemek için yeni bir karar aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ikinci el araçların fiyatının, sıfır liste fiyatlarını geçmesi yasaklandı. Kararın 1 Ocak 2024'e kadar uygulanacağı açıklandı. 

İkinci araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacakİkinci araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak

YASAĞI DELENE 300 BİN TL CEZA

15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kararı delenlere ise büyük ceza uygulanacağı bildirildi. İnternet satış sitelerini de kapsayan karara aykırı davrananlara 300 bin TL'ye kadar para cezası uygulanacağı belirtildi. 

KURNAZLAR ORTAYA ÇIKTI

İkinci el araç satış fiyatına düzenleme getiren kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yine bazı kurnazlar ortaya çıktı.15 Temmuz'da yürürlüğe girecek kararla birlikte aracını sıfır fiyatının altında satmak istemeyen ancak ceza da yemek istemeyen kurnazlar yeni bir uygulamaya geçti. 

Otomotiv piyasasını düzenlemek için 2. el araçların sıfır fiyatından yükseğe satılamayacağının açıklanmasından ardından bazı satıcılar, fiyatlardan bir sıfır atarak araçları ilan sitelerine koymaya başladı.

Otomobil ilan sitelerinde 1 milyon 100 bin liraya satılacak aracın 1100 TL'ye, 1 milyon 79 bin TL'ye satılacak aracın 1079 TL'ye, 1 milyon 120 bin TL'ye satılacak aracın ise 1120 TL'ye ilana koyduğu görüldü. 


İŞLEM YAPILACAK MI?

Yapılan kurnazlığa sosyal medya kullanıcıları yorumlarda çok sert tepki göstererek bunu yapanlarla ilgili  yetkilileri göreve çağırdı. Otomobil piyasasındaki kurnazlığın ardından Ticaret Bakanlığı'nın bu ilanları koyanlarla ilgili ne gibi bir adım atacağı merak konusu oldu. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 265
  • Kenan 9 ay önce Şikayet Et
    Koskoca hükümet karaborsacı ahlaksızlarla başedemiyor 1-2. el araç satışını 5 yıl yasaklayın 2.5 yaş altı araç ithal edene izin verin 3-bayilerde araç satışını bayilerin insafına değil otomasyon üzerinden ilk gelen ilk alır mantığıyla bilgisayar sistemine aktarılmasını zorunlu kılın vs.. vs
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    yav niye inat ediyorsunuz kanunu yükseltip bu tür alçaklık diyelim kimse bu kasap manav hâldir markettir otoculardır .para ibaresi değil hapisle cezalandırılır işine tedbir konunur maddesiyle. savcılar göreve artık
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    imam, cemaat ilişkisi gibi aynı.
    Cevapla
  • Ev sahibi 9 ay önce Şikayet Et
    Hadise bu noktaya gelene kadar hükümet neredeydi?
    Cevapla
  • Abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    Can acıtıcı olmadıktan sonra hiçbir cezanın tesiri olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle