Ehliyet alacaklar dikkat! Zam geliyor

Sürücü kursu fiyatları için büyük zam hazırlığı yapılıyor. Sürücü kursu fiyatına gelecek zamla birlikte ehliyet alma bedeli de 13 bin TL'ye dayanacak.

Ehliyet alacaklar dikkat! Zam geliyor
Ehliyet alacaklar dikkat! Zam geliyor
GİRİŞ 06.07.2023 17:32 GÜNCELLEME 06.07.2023 17:32
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ehliyet almak için olmazsa olmazlardan olan sürücü kurslarına zam geliyor. Sürücü kursu fiyatları 10 Temmuz’da yeni düzenleme ile zamlanacak. Buna göre ehliyet fiyatı 13 bin TL’yi bulacak.

Sürücü kursu ehliyet fiyatları ortalama 7 bin liraydı ancak 10 Temmuz’da yapılacak düzenleme ile bu fiyatlar değişecek. Güncel zam oranlarına göre ehliyet sahibi olmanın bedeli ise 13 bin lirayı bulacak. Fiyatlar şehirlere göre de değişiklik gösteriyor; İzmir’de 10 bin 500, İstanbul’da 11 bin TL, Ankara’da ise 12 bin TL…

Sınav ücretleri ise şimdilik aynı kaldı. Yazılı sınav harcı 240 TL, direksiyon sınavı harcı ise 295 TL olarak ödenmeye devam edecek. Zamdan etkilenmemek için ise sadece 6 gün kaldı.

‘EN AZ YÜZDE 30’LUK BİR ZAM BEKLENİYOR’

Sürücü Kursu Sahibi Ömer Faruk Topdemir ise Show Haber’e yaptığı açıklamasında sürücü kurslarına gelecek zam ile ilgili süreci şu sözlerle anlattı:

“Asgari ücretin artması, parça fiyatlarının artması, araç fiyatlarının artması ve en önemlisi yakıt fiyatlarının artması ile birlikte en az yüzde 30’luk bir zam öngörülüyor.

Peşinden bir artış daha bu yıl içerisinde bekliyoruz. Bu hafta vatandaşlarımız sürücü kurslarından ehliyet alırsa eski rakamdan faydalanacak. Sonraki haftaya kalanlar ise maalesef ki zamlı tarife ile karşılaşacaklar. Ehliyet almak isteyenler en yakın sürücü kurslarına hemen gelsinler diyebilirim.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Özkan 9 ay önce Şikayet Et
    Herşeye zam geldi emekli memurum maaşıma gelen üç kuruş zammı ev sahibi kiraya artışla benden aldı , Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Ey ahali 9 ay önce Şikayet Et
    Ha gayret sıra sizde geç kalmayın ha
    Cevapla
  • Millet 9 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon 19.77 ise bu ne zammı
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 9 ay önce Şikayet Et
    Şaka mı? Ortalama bir aracın fiyatının 750 bin TL'ye yaklaştığı şu zamanda 15 bin TL %2 ye tekabül ediyor. Ayrıca aldıkları ehliyetle trafik konusunda %10 bilgi sahibi ancak oluyorlar.
    Cevapla
  • Hiç 9 ay önce Şikayet Et
    Herkes kafasına göre zam yapıyor hala devlet bunlara ne zaman yeter diyecek
    Cevapla
  • dursun 9 ay önce Şikayet Et
    devlet dur mu diyecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle