Bakan açıkladı: Proje ile 96 milyar lira ekonomik kazanç sağlandı!

Bakan Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık hareketine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki, 96 milyar liralık ekonomik kazanç elde edildiğini belirtti.

GİRİŞ 06.07.2023 12:46 GÜNCELLEME 06.07.2023 13:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2017 yılında başlatılan ve dünyanın en büyük çevre seferberliğine dönüşen “Sıfır Atık” hareketi ile bugüne kadar 45,5 milyon ton atığın geri dönüştürülmesiyle 96 milyar lira ekonomiye kazandırıldı.

“SIFIR ATIK HAREKETİMİZLE, ORTAK EVİMİZ DÜNYAMIZI YARINLARIMIZIN SAHİBİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KORUYORUZ”

Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada 2017 yılından bugüne kadar “Sıfır Atık” hareketi ile geri dönüşümde elde edilen kazanımları aktararak, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlattığımız, dünyaya örnek olan Sıfır Atık hareketimizle, ortak evimiz dünyamızı yarınlarımızın sahibi çocuklarımız için koruyoruz. 2017 yılından bugüne Sıfır Atık ile 45,5 milyon ton atığı dönüştürdük, 432 milyon ağacı kesilmekten kurtardık, 4,9 milyon ton sera gazı salımını önledik, enerji, su, petrol ve depolama alanı tasarrufu sağladık, 96 milyar TL ekonomik Kazanç elde ettik.” ifadelerine yer verdi.

4,9 MİLYON TON SERA GAZI SALIMI ÖNLENDİ, 432 MİLYON AĞAÇ KESİLMEKTEN KURTARILDI

“Sıfır Atık” hareketi ile bugüne kadar 25,4 milyon ton kâğıt-karton, 6,6 milyon ton plastik, 2,6 milyon ton cam, 0,7 milyon ton metal ve 10,2 milyon ton organik ve diğer atıkların geri dönüştürülmesiyle birçok alanda tasarruf elde edildi.

Bakanlık tarafından lisans almış işletmelerce işlenerek atıkların geri dönüşümüyle 703 milyon kilovatsaat (kWh) enerji tasarrufu, 711 milyon metreküp su tasarrufu, 82 milyon metreküp depolama alanından tasarruf, 108 milyon varil petrolden tasarruf sağlandı. 4,9 milyon ton sera gazı salımı önlenirken, 432 milyon ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca “Sıfır Atık” hareketi ile 2016’da yüzde 13 olan geri kazanım oranının, 2023 yılında yüzde 35’e yükseltilmesi hedefleniyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Nerede bu 96 milyar sallamakla söylemek olmuyor. Ağzı olan konuşuyor.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    nerde sıfır artk
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun emeği geçen herkesden
    Cevapla
  • selocan 9 ay önce Şikayet Et
    Vanantaşa poşeti satarak ekonomiye can mı verecek.avrupadan çöp aldığımıza dahi inanamıyorum
    Cevapla
  • Kenan Koç 9 ay önce Şikayet Et
    istanbul toki evleri bitirilmeli kiralar can yakıyor bakan bey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle