MÜSİAD Başkanı Asmalı, enflasyon rakamlarını değerlendirdi

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmlalı, "Türkiye’nin, önümüzdeki aylarda geçmiş döneme kıyasla daha makul fiyat artışlarıyla karşı karşıya olacağına yönelik beklentilerimizi teyit etmesi bakımından, umut verici bir gelişme olmuştur" dedi.

MÜSİAD Başkanı Asmalı, enflasyon rakamlarını değerlendirdi
MÜSİAD Başkanı Asmalı, enflasyon rakamlarını değerlendirdi
GİRİŞ 05.07.2023 15:25 GÜNCELLEME 05.07.2023 15:25

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 3,92, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 6,5 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 38,21 ile son 18 ayın, yurt içi üretici fiyatlarında da yüzde 40,42 ile son 25 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 38,21’le son 1,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin Türkiye’nin, gelecek aylarda geçen döneme kıyasla daha makul fiyat artışlarıyla karşı karşıya olacağına yönelik beklentilerini teyit etmesi bakımından, umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Asmalı, şunları kaydetti:

"Bu dönemde Yİ-ÜFE’deki yıllık artışın son 25 ayın en düşük değeri olan yüzde 40,42’ye gerilemesiyle birlikte tüketici ve üretici fiyatları arasındaki makas da gözle görünür bir şekilde daralmış ve böylece fiyat istikrarının sağlanmasına dair önemli bir eşik atlanmıştır. Enflasyonla mücadele noktasında etkin politikaların sürdürülmesi, reel sektörün enflasyonla mücadeleye ilişkin beklentilerinin olumlu yönde değişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda MÜSİAD olarak, önümüzdeki dönemde de yeni ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele noktasında attığı hızlı ve kararlı adımların etkilerini görmeye devam edeceğimize inanıyoruz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.