İTO Başkanı’ndan vize süresi isyanı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Avrupa’ya ticari amaçlı yapılan seyahatlerde vize süreçlerinin hem zorlaştırıldığını hem de eskiden verilen iki-üç yıllık vizelerin artık mümkün olmadığını belirtti.

İTO Başkanı’ndan vize süresi isyanı
İTO Başkanı’ndan vize süresi isyanı
GİRİŞ 04.07.2023 09:50 GÜNCELLEME 04.07.2023 10:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bloomberg HT’ye konuk olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 94 Türk firmasının katılımıyla Fransa’nın başkenti Paris’te dün başlayan Texworld Paris 2023 fuarına ilişkin bilgi verdi. Fuarın Türkiye milli katılımını son dört yıldır İTO’nun yaptığını, bu yıl fuardaki Türkiye milli iştirakinin Temmuz 2022’ye göre yüzde 40 artarak 80 firmaya ulaştığını söyleyen Avdagiç, “Burada moda, kumaş, ev tekstili ve dericilik gibi sektörlerden Texworld’e katılan 94 firma da Türk tekstil sektörünün yenilikçi yönünü dünyaya sergiledi” dedi.

RETLER YÜZDE 20’YE ÇIKTI

Avdagiç konuşmasında, iş dünyası temsilcilerinin son zamanlarda fuar ve iş seyahatleri için vize süreçlerinde yaşadığı sorunlara da değindi ve şöyle devam etti: “Özellikle AB ülkelerinin vize süreçlerinde üç aşamalı bir sıkıntı yaşıyoruz. Biri randevu almak için 6-8 hafta beklemek. Başvuru için bir klasör kadar bir evrak veriyorsunuz. Bunun değerlendirilmesi de üç hafta sürüyor. Buna bağlı olarak vize için geçen toplam süre 10-12 haftayı buluyor. Bunun sonunda ret oranları yüzde 20’leri aştı. Üçüncüsü de geçmiş dönemlerde iki-üç yıllık vize alınırken, şu anda çok daha kısa süreler için vize verilmesi.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Mütekabiliyet var sanıyorum ama uygula önemli.
    Cevapla
  • laedri 9 ay önce Şikayet Et
    bir ara mütekabiliyet diye bir şey var dı.. sahi var mıydı?..
    Cevapla
  • Misafirjjkjhhhxffg 9 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka sen mecbursun ülkene turist getirmeye ekonomik güc burda onemli o adamların ihtiyacı yok katma deger ürün satıyorlar dünyaya kapito
    Cevapla
  • asıl yorum 9 ay önce Şikayet Et
    Lan kendin için konuş. Başkalarının yerine konuşma. Millet aç diyenlerdensin belli. Ekonomi şuan kötü ama düzeltecekte bu iktidar.
    Cevapla
  • doğrular konuşan 9 ay önce Şikayet Et
    Bozan kim?
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ben sizlere bir şey söyleyeyimmi : adamlar resmen kimin ne kadar varlığı var neyi var neyi yok böylelikle kayıt altına alıyorlar, yuh diyorum, olamaz böyle bir şey yaa..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle