Avdagiç: TCMB’nin kararı reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek

İTO Başkanı Avdagiç, TCMB'nin şirketlerin döviz pozisyonu bildirim yükümlülüğünü Ocak 2024’e ertelemesine ilişkin, "TCMB’nin piyasa dostu bu kararı, reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek." değerlendirmesinde bulundu.

Avdagiç: TCMB’nin kararı reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek
Avdagiç: TCMB’nin kararı reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek
GİRİŞ 03.07.2023 12:54 GÜNCELLEME 03.07.2023 12:54

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçen ay Para Politikası Kurulu (PPK) metninde vurguladığı sadeleşme sürecinde yeni bir adımla raporlama yükümlülüğünü, 50 milyon lira ve üzeri kredi bakiyesi bulunan firmaları da içerecek şekilde kapsama giren tüm firmalar için Ocak 2024 raporlama döneminden başlamak üzere erteledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "TCMB, 50 milyon üstü kredi kullanan şirketlerin son tarihi 30 Haziran 2023 olan döviz bildirim yükümlülüğünü 2024'e kadar erteledi. Çözüm odaklı yaklaşımı için TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’a teşekkür ediyorum. TCMB’nin piyasa dostu bu kararı, reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek." ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.