Dünyanın en büyük uzay hackathonu için TUA ve NASA iş birliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Uzay Programı’nda iddialı hedefleri olan bir ülkeyiz. Uzay teknolojilerine daha fazla yatırım yapacağız'' dedi.

GİRİŞ 02.07.2023 14:46 GÜNCELLEME 02.07.2023 14:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, NASA tarafından 11 yıldır düzenlenen Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması'nın (Space Apps Challenge) bu yılki paydaşlarından biri de TUA oldu.

Dünya ve uzayda karşılaşılan zorluklara açık kaynaklı çözümler üretmek, ortaklaşa problem çözmeyi amaçlayan etkinlikte TUA'nın yanı sıra Avrupa, Japonya, Çin, Avustralya ve Güney Afrika'dan (ESA, JAXA, CSA, ASA, SANSA) önemli uzay ajansları da yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Kacır, 30 binin üstünde yarışmacının yer aldığı bu büyük organizasyonun yeni paydaşlarından birinin TUA olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye uzayda söz sahibi ülkeler arasında yer almak adına dünyanın her yerinde varlığını gösterecek. Her yıl yarışmaya katılan binlerce ekip, dünyada ve uzayda karşılaşılan zorlukları çözme konusunda işbirliği ve potansiyel gösteren projelerini sunuyor." ifadelerini kullandı.

Kacır, yarışmada, en yenilikçi ve etkili projeler arasından kazananları belirlemek için birden fazla değerlendirme yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl, yarışma özelinde TUA aracılığıyla NASA ile işbirliğine gittik. Böylelikle bir yandan onların tecrübelerinden yararlanırken diğer yandan kendi uzay projelerimizi ve deneyimlerimizi aktarma alanları yakalamış oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Uzay Programı'nda iddialı hedefleri olan bir ülkeyiz. Uzay teknolojilerine daha fazla yatırım yapacağız."

YARIŞMA, UZAY BİLİMİNE VE KEŞİFLERİNE OLAN İLGİYİ ARTIRMAYI TEŞVİK EDİYOR

NASA Space Apps Challenge, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde 48 saatten fazla süren uluslararası açık kaynaklı bir hackathon olarak biliniyor. Kodlayıcılar, bilim insanları, tasarımcılar, hikaye anlatıcıları, yapımcılar, teknoloji uzmanları ve meraklı olan herkes, dünyada ve uzayda karşılaştığı zorluklarla başa çıkmak için bir araya geliyor.

Yarışma, yaratıcılığa ve eleştirel düşünceye ilham vererek dünya ve uzay bilimi ile keşiflerine olan ilgiyi artırmayı, gelecek nesil bilim insanlarının, teknoloji uzmanlarının, tasarımcıların, mühendislerin artmasını ve çeşitliliğini teşvik ediyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Alda üç 10 ay önce Şikayet Et
    Dünyada bulamadıklarını uzayda bulacaklar
    Cevapla
  • Zaza 10 ay önce Şikayet Et
    Kısmet olurda uzay hakkında çok yok katettiğimizde chpliler ilk önce 1 birahane açacaklar,lgbtliler orada pankart açacak, orasıda dğnya gibi olacak, dünyayı temizlemeden uzaya gitmeyelim,100lerce uydu ve silah yerleştirelşm yeter,önce dünya
    Cevapla
  • cengiz han 10 ay önce Şikayet Et
    CTP iktidar zamaninda yapsaydi simdi hizli yol alinirdi
    Cevapla
  • Kflffllf 10 ay önce Şikayet Et
    Herseyi hallettilee uzay kaldi
    Cevapla
  • MACKALI 61 10 ay önce Şikayet Et
    Uzayda ilk mangal yapan Türk olmak istiyorum:-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle