TOKİ'nin göl manzaralı köy konutları yazlık villa gibi

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından köylere yapılan çelik konstrüksiyonlu evler, göl manzarası ile adeta tatil köyünü andırıyor.

GİRİŞ 02.07.2023 12:28 GÜNCELLEME 02.07.2023 15:20
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da 24 bin 83 Konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi.

Kent merkezinin yanı sıra köylerde 3 bin 285 tek katlı çelik konstrüksiyonlu konutlar inşa edildi. İleri yapı teknolojisiyle inşa edilen konutlar, üstün deprem güvenliği ve teknik özellikleriyle kırsaldaki vatandaşlara huzur ve güven içinde doğayla iç içe yaşama imkanı sunuyor.

Bu konutlardan 108 tanesi ise Gezin köyüne kuruldu. Hazar Gölü manzaralı hakim bir noktaya kurulan konutlar, tatil köyünü aratmıyor. Konutlarında güven içerisinde oturan vatandaşlar, evlerinin yazlık villa gibi olduğunu belirterek devlete teşekkür etti.

''İSTANBUL’DAN BİLE DAHA GÜZEL''

Depremde nenesinin evinin yıkıldığını belirten Eyüp Ensar, ''Devlet burayı verdi ve bizde çok mutlu olduk. Buraya geldik ve şuan tatil yapıyoruz. Hava ve doğa güzel. Göl manzarası çok güzel. Devletimize çok teşekkür ederim. Daha önceki evimiz köyün içerisinde aşağıdaydı. Oradan gölü göremiyorduk, havası çok güzel değildi. Burası çok güzel. İstanbul’dan bile daha güzel'' dedi.

''AYNI BİR YAZLIK VİLLA GİBİ''

Manzaranın çok güzel olduğunu aktaran Nazlı Kabukçu ise, ''Temiz hava var. Evimizi içi süper. Göl manzaramız var. Depremden önce evimiz kötüydü. Aynı bir yazlık villa gibi. Böyle güzel bir yer bulamazdık. Devletimizden bin kere Allah razı olsun. Devlet yapmasaydı biz böyle bir yer alamazdık. Şimdi buralar milyonlara satılıyor. En bir eve 2,5 milyon verdiler'' diye konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Doğru söz 9 ay önce Şikayet Et
    İşte heryerde yapılması gereken budur. Kimse illa bilmem kaç katlı apartman olsun istemiyor. İnsanımız tarımı unutmadan ufak hobi bahçeli tek katlı evler yapılıp satılmalıdır. Konut, arsa ve kira derdinin çözümü sadece bu yoldur.
    Cevapla
  • Abbasi 9 ay önce Şikayet Et
    Maşallah gölcuķ te enkaz altinda kalan devletimiz bu gün depremzedelere göl manzaralı villalar yapiyor insani yasatki devlet yaşasın devletli olanı yaşatki insan yaşasın ne ekersek onu biçeriz
    Cevapla
  • La edri 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet insanı yaşatıyor bazı insanlarsa hala ukalalık yapıyor böyleleri için n e yapsan bir kötülük yapıştırır
    Cevapla
  • Nurcan 9 ay önce Şikayet Et
    Kim gelse yapacaktı Peki kaç kişi böyle ev sahibi
    Cevapla
  • Hrye 9 ay önce Şikayet Et
    Evler cok guzel olmus gule gule otursunlar.bende nurdagindan depremzedeyim. Elagzida evlerin tamami kac yilda tamamlandi teslim edildi. Hala disar evi olmayan varmi.
    Cevapla
  • Ebru 9 ay önce Şikayet Et
    Bıraksalar çok daha güzel şeyler olacak inşallah maalesef takoz siyaseti... Rabbim guc kuvvet versin amin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle