Ekmek fiyatlarına zam yansıtılmaya başlandı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayı başından itibaren 7 ile 7.5 lira arasında olacağını açıklamıştı. Bazı ile ve ilçelerde zamlı fiyattan ekmek satışı başladı.

GİRİŞ 01.07.2023 14:24 GÜNCELLEME 01.07.2023 14:42
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayı başından itibaren 7 ile 7.5 lira arasında olacağını açıklamıştı.

BUGÜNDEN İTİBAREN EKMEĞE ZAM GELDİ

Simit ve Ekmeğe bir zam haberi daha Sakarya'dan geldi. Buna göre, 250 gram ekmeğin fiyatı 5 Lira'dan 7.5 Lira'ya yükseldi. 6 Lira olan Simit ise 7.5 Liraya çıktı.

Sakarya Fırıncılar Odası'nın talep ettiği ekmek zammı, SESOB'un Fiyat Tespit Komisyonu'nda 9 Haziran'da onaylanmıştı.

Onaylanması için bakanlığa gönderilen fiyat listesine göre, 200 gramı 5 liradan satılan ekmek 250 grama çıkartılarak 7,5 liradan satışa sunulacak.

Uşak'ta fırıncıların artan maliyeti gerekçe göstererek zam talebinde bulunması sonrasında 'Ekmek Fiyatı Belirleme Komisyonu' yeni fiyatı belirledi.

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası'nın zam talebini onaylayan komisyonun kararıyla, 210 gram ekmeğin 5 liradan satıldığı kentte ekmek gramajı 250 grama fiyatı da 7.5 liraya yükseltildi. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 30
  • AKDEDE 10 ay önce Şikayet Et
    MEMLEKETTE TARIM KALMADIMI, TAHILA ÖNEM VERİLMEZSE HAYAT PAHALI OLUR, bir ulus tarıma önem verecek yoksa elin kaşığıyla karın doymaz.
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 10 ay önce Şikayet Et
    Yav arkadaş buğdaya adam akıllı fiyat verilmedi.bu neyin zammi
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 10 ay önce Şikayet Et
    Buydaya zam verildi ama sen nankörlük yapıyorsun. O yüzden haberin yok taklidi yaziyorsun.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kaçan zam kovalayan yine zam ne olcak bu zaman devlette yetiştiremiyor vatandaşta Allah sonumuzu hayır eyleye.
    Cevapla
  • ibr 10 ay önce Şikayet Et
    Habire assgari ücrete zam yapılırsa olacağı bu, işler rayından çıktı Allah başımızda olanlara akıl fikir versin
    Cevapla
  • MURAT koç 10 ay önce Şikayet Et
    bize az bile. 10 tl olsun ekmek. siz şimdi bu yorumları da yayınlamazssınız.. objektif olun
    Cevapla
  • İnşallah 10 ay önce Şikayet Et
    Sen ne yaşıyorsun arkadaşım. Maşallah millet geziyor yiyor,tatilden akraba ziyaretlerine gidemiyor elhamdülillah. Kurbanı Suriyelilere verdik. Verecek bulamadık. Herkez cok şükür çok zengin. Allah'ım razı olsun vesile olanlardan.bin razı olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle