İstanbul'un haziran enflasyonu belli oldu

İTO, İstanbul’un haziran ayı fiyat artış oranlarını açıkladı. Verilere göre, enflasyon aylık yüzde 3,46; yıllık ise yüzde 55,19 arttı.

GİRİŞ 01.07.2023 13:05 GÜNCELLEME 01.07.2023 15:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul'da haziranda önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,46, toptan fiyatlar ise 4,32 arttı.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,46, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 4,32 artış kaydetti.

Söz konusu veriler yıllık bazda incelendiğinde, değişim oranı perakendede yüzde 55,19, toptan fiyatlarda ise yüzde 64,27 olarak gerçekleşti.

SEKTÖRLERE GÖRE DEĞİŞİM

Haziranda perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 6,99, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 5,11, konut harcamalarında yüzde 3,75, ev eşyası harcamalarında yüzde 3,39, gıda harcamalarında yüzde 3,37, giyim harcamalarında yüzde 3,20, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,08 artış, diğer harcamalar grubunda yüzde 0,85 azalma yaşandı.

TOPTAN FİYATLAR

Haziranda toptan fiyatlarda ise önceki aya göre, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 8,36, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 5,71, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 4,21, gıda maddeleri grubunda yüzde 3,93, mensucat grubunda yüzde 3,30, madenler grubunda yüzde 2,21 artış, kimyevi maddeler grubunda yüzde 1,36 azalma görüldü.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • fahri25 9 ay önce Şikayet Et
    Enflasyona nıye ev kıraları dahıl edılmıyor
    Cevapla
  • Burak 9 ay önce Şikayet Et
    gercek enflasyom yuzde 85 artik yut didinda enflasyon hesaplari yapiliyor su tuik artik gercek hesaplama yapsin ekonomiyi duzeltme yolunda en onemli seylerd3n biri seffaflik
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşa ekonomik sabotajlar yapıldı, parası hiç edildi,fakirleştirildi, yoksullaştırıldı, bunun Allah katında bir karşılığı olmalı.Millete oynanan oyunların sonu yok. Bunu ne için yaptıklarını herkes biliyor.Şirketleri kurtarmak için vatandaşı harcadılar.Bu kadar basit.Ama ümitliyim Sayın Şimşek'ten.Kul hakkı yemeyecek kadar dürüst bir insan olduğuna inanıyorum.
    Cevapla
  • Müslüman 9 ay önce Şikayet Et
    Bu sene çok zam geldi görünüyor ama insanımızın alım gücü çok yükseldi,insanımız çok zenginledi. Biz razıyız. Yüce Rabbime şükürler olsun. Elhamdülillah.fazla fazla harcıyoruz ama yine de israf etmeyelim inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    BU HESAPLAR NASIL YAPILIYOR KİMSE BİLMİYOR.o yüzdende bu açıklamaların hiç bir saygınlığı yok bu açıklamalar TÜİK e uygun olsun diye yapılıyor başkada bir anlamı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle