Apple yeniden 3 trilyon doları aştı

ABD'li teknoloji şirketi Apple'ın piyasa değeri, geçen yıl ocak ayından bu yana ilk kez 3 trilyon doların üzerine çıktı.

GİRİŞ 30.06.2023 22:46 GÜNCELLEME 30.06.2023 22:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yıl başından bu yana hisseleri yüzde 50'nin üzerinde değer kazanan Apple'ın hisse değeri, bugün yüzde 1'in üzerinde artarak 193,15 dolara kadar yükseldi.

Böylece dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ın piyasa değeri 3,03 trilyon doları buldu.

Piyasa değeri ilk kez 2 Ağustos 2018'de 1 trilyon doları bulan Apple, 19 Ağustos 2020'de de 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı.

Şirketin piyasa değeri ilk olarak Ocak 2022'de kısa bir süre 3 trilyon doların üzerine çıkmış ve Apple "3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk şirket" olmuştu.

Analistler, Apple'ın ikinci çeyrekte beklentilerin üzerindeki iPhone satışlarının ve haziran ayında tanıttığı "Vision Pro" başlığı dahil piyasaya sürmeyi planladığı yeni ürünlerinin şirketin ekonomik belirsizliğin olduğu bir dönemde bile dayanıklılığını gösterdiğini belirtti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • fakir 10 ay önce Şikayet Et
    Liberal sistem mi? Biraz öğrenin isterseniz. Amerika kapitalizmin merkezi ve Apple gibi şirketler Dünya geneli bütün yatırımcıların parasıyla büyüyor.
    Cevapla
  • Arif 10 ay önce Şikayet Et
    Acaba Türkiye'deki iphone ile hava atma meraklılarının payı ne kadar? Büyük ihtimalle ingiltereden fazla ingilterede indirime gidip Türkiye'de zam yapmasından belli.
    Cevapla
  • başgan 10 ay önce Şikayet Et
    zam gelsin sorun yok. ben hep 5 bin liralık telefon alıyorum.
    Cevapla
  • zahir 10 ay önce Şikayet Et
    Gösteriş budalaları kaz gibi yolundukça 5 trilyon bile olur
    Cevapla
  • Türkiye 10 ay önce Şikayet Et
    BU gün den itibaren iphone lara zam geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle