İstanbul'da kasapların kıyma mesaisi başladı

Kurban Bayramı'nda etlerini kıyma olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kasaplarda yoğunluk oluşturdu.

İstanbul'da kasapların kıyma mesaisi başladı
İstanbul'da kasapların kıyma mesaisi başladı
GİRİŞ 29.06.2023 21:57 GÜNCELLEME 30.06.2023 01:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bayramda kestirdikleri kurbanlıkları ya da dağıtılan kurban etlerini uzman ellerde pirzola, bonfile ya da kıyma olarak hazırlatmak isteyen vatandaşlar kasapların yolunu tuttu.

Kasaplar, Kurban Bayramı için dolaplarındaki etleri boşaltarak müşterilerin taleplerine cevap vermeye başladı.

Evlerinde makinesi olmayan ve kurbanlık etlerini kıyma olarak değerlendirmek isteyenler kasap önlerinde kuyruğa girdi.

Bazı vatandaşlar birkaç kilo et getirirken, bazılarının onlarca kilo eti makinede çektirdiği görüldü.

"Nasıl getirirlerse getirsinler burada hallediyoruz"

Bahçelievler'deki mahalle kasabı Mehmet Taş, "Bayram olduğu için millete yardım ediyoruz. Yüklerini hafifletiyoruz. Kıyma çekiyoruz. Bu sene bereketli oldu maşallah, çok yoğunuz. Halen de yoğunluk devam ediyor. Çekim ücretimiz kilosu 7 lira. Nasıl getirirlerse getirsinler burada hallediyoruz. Parçalıyoruz, sinirlerini ayıklıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sırada bekleyen vatandaşlardan İlhan Benli ise "Biraz kıyma çektirmek için kasaba geldim. Biz kesmedik ama Allah kabul etsin çocuklar getirdi. Kıyma ile yemek yapacağız." dedi.

Kasaba iki büyük torbadaki etlerini çektirmeye gelen Recep Oktar Vayinli de kurbanlık kesildikten sonra etleri bir gece buzlukta beklettiklerini söyledi.

Kurban etini, sucuk, kuşbaşı ve kıyma için ayırdıklarını belirten Vayinli, "Dededen kalma mesleğimiz olduğu için sucuk yapıyoruz. Her sene geliyoruz. İki evin etini getirdim. O yüzden biraz fazla. Daha iyi çeksin diye bir gün buzlukta beklettik. O zaman daha güzel oluyor. Mantılık et de ayarladık. Çektirdikten sonra yine dinlendireceğiz. Saklayacaklarımızı poşetleyip buzluğa atacağız. Yettiği kadar evimizde tüketeceğiz." ifadelerini kullandı.

Et doğrayan kasap Halil Taş da mahalle esnafı oldukları için et işlemede bir ücret belirlemediklerini, müşterinin uygun gördüğü fiyata hizmet verdiklerini kaydetti.

İki gündür yoğunluk yaşadıklarını belirten Taş, "Kemikli et de hazırlıyoruz. Etleri müşteri nasıl istiyorsa öyle yapıyoruz. Kıymadır, kuşbaşıdır, kemiklidir, pirzoladır işleyip müşteriye veriyoruz." diye konuştu.

Saklama kabında getirdiği etlerle sırada bekleyen Ayşe Canoğlu ise "Sağ olsun kasabımız bize yardımcı olacak. Kurbanlarımızı kestik, Allah kabul etsin, kıyma çektireceğiz. Kıymayla pide yapacağız, köfte yağacağız. Her türlü değerlendireceğiz. Her bayram kıyma çektirmeye geliyoruz." şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • yaz 9 ay önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin. 3te biri komşuya 3te biri fakirlere. et en önemli demir kaynağı diyetin önemli bir parçası. Allah kurban vesilesi ile insan bedeninin gereksinimlerinden birinin diyetten dışlanamayacağını da göstermiş. vegan vs saçmalıklarının dinimizde sağlıklı diyette yeri yoktur. kurbanınızı paylaşın. dağıttığınız kısmı ahirette size yeniden ikram edilecek inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah akıl versin sanki çok ucuza çekiyorlar 7lira sanki ucuz
    Cevapla
  • Hakan KARAN 9 ay önce Şikayet Et
    Dediğin şekilde sen uygun fiyata yap millet sana gelsin. Eleltrik on kuruş makina bedava kasap sanatı zaten beleş, dükkan kirasını zaten hesaplamaya gerek yok.
    Cevapla
  • Kürşat 9 ay önce Şikayet Et
    Verdiklerin senindir yediklerin değil
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    10 kurus elektrik harcayip 10 lira istiyorlar kilosuna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle