Satılamayan kurbanlıkları devlet alacak! Fiyatlar belirlendi

Yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkları, Et ve Süt Kurumu satın alacak.

Satılamayan kurbanlıkları devlet alacak! Fiyatlar belirlendi
Satılamayan kurbanlıkları devlet alacak! Fiyatlar belirlendi
GİRİŞ 30.06.2023 00:48 GÜNCELLEME 30.06.2023 00:48
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından kurban pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.

Ayrıca ESK, satılamayan hayvanların cari alım fiyatlarına ilave olarak nakliye, bakım ve besleme giderlerini de dikkate alarak, maliyetlerini telafi edici ilave prim ödemesi yapacak.

Yetiştiricilerin satılamayan hayvanları için, en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine, hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlık hayvan satış noktasında görevli resmi Veteriner Hekim sevk raporu ile başvurması yeterli olacak.

Alım ve ödeme işlemlerine ilişkin detaylı bilgiler ESK'nin internet sitesinden duyurulacak.

ESK'nın büyükbaş et cari alım fiyatları kilogram başına erkek sığırda 180 lira, düve ve erkek mandada 170 lira, inek ve dişi mandada 160 lira olarak belirlendi.

Büyükbaş mevcut cari alım fiyatlarına ek prim ödemesi de kilogram et başına erkek sığır için 25 lira, düve ve erkek manda için 25 lira, inek ve dişi manda için 15 lira olarak uygulanacak.

Küçükbaş et cari alım fiyatları kilogram başına ise kuzuda 175 lira, tokluda 160 lira, koyunda 140 lira, oğlakta 110 lira, çepiçte 95 lira ve keçide 95 lira oldu.

Küçükbaş mevcut cari alım fiyatlarına küçükbaş hayvan alımlarına ek olarak kilogram et başına 5 lira kurbanlık kesim ek primi de ödenecek.

"Yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkların, talep etmeleri halinde Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını bildirdi.

Bakan Yumaklı, “Hayvansal üretimimize güç katan yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • CUMHUR 10 ay önce Şikayet Et
    Yurt dışı afrikaya 1850 den bir derneğe vekalet verip kestirdim. Videoyuda attılar.. Ben enayimiyim aç gözlü fırsatçılara para yedirecek..
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 10 ay önce Şikayet Et
    yüzde seksen daha ucuza alsın yoksa akıllanmazlar.
    Cevapla
  • Masa 10 ay önce Şikayet Et
    Fırsatçılar aldıkları paranın hayrını görürmü görmez. Fırsatçılık hırsızlıktır.
    Cevapla
  • yazık 10 ay önce Şikayet Et
    devlet almasın..milleti kazıklarken hiçmi vicdanları sızlamıyor... en çok bunlar devlete baş kaldırıyor... almayın ....seneye adam gibi yola gelirler.....
    Cevapla
  • Can 10 ay önce Şikayet Et
    Hemi fiyatı yükseltiyorlar hem de yüksek fiyattan biz alırız diyorlar et kurumu kurban kesmesinler diyelim bunu yapmıyorlar hale çıkarın yukseltin Allah sizi kahır etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle