Son dakika haberi: Bakan Yumaklı müjdeli haberi duyurdu!

Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin satılmayan kurbanlıklarının Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.

GİRİŞ 29.06.2023 12:00 GÜNCELLEME 29.06.2023 13:40
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Haftalar öncesinden açılan kurban pazarlarında satışlar, bayramın 2. günü olmasına rağmen devam ediyor. Pazar günü bayram sona erecek, satılamayan kurbanlıklar ise her yıl olduğu gibi Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Haberi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvanlar için belirlenen bedelleri de paylaştı.

SATILMAYAN HAYVANLARI ET VE SÜT KURUMU ALACAK

Yumaklı, "Bugün ikinci gün belki erken olacak ama bunun duyurusu yapmış olayım. Hayvan satış noktalarına hayvanlarını getiren üreticilerimizin herhangi bir şekilde hayvanlarının satılamaması durumunda Et ve Süt Kurumu bu hayvanları önceki yıllarda olduğu gibi yine alacak" ifadelerini kullandı.

İŞTE KALEM KALEM ÜCRETLER

Yumaklı hayvanlar için belirlenen ücretleri de paylaşıp "Hayvansal üretimimize güç katan yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • temel 9 ay önce Şikayet Et
    seneye bende baska yere verecegim nerde ise iki uc kati turkiye de pahali o da tanidik isen cok yerde uc kat belki fazla bu kadar kazik mi olur kurban diye zaten kac kilo et cikiyor
    Cevapla
  • A.Bozkurt 9 ay önce Şikayet Et
    Satıcıya soruyorum bunun eti kaç kilo çıkar diye Söylediği rakamı hesaplıyorum .Kasaptan yüksek fiyata geliyor diyorum Abi bu kurban feylini bozmayacan diyor Yav sen zaten bana feylini bozmuşsun Ben niye bozmayayım
    Cevapla
  • A. Kaya 9 ay önce Şikayet Et
    Bizim büyükbaş kg 360 TL ye geldi. İnsaf yok bunlarda...
    Cevapla
  • Xyz 9 ay önce Şikayet Et
    Sırf fahiş fiyata kurbanlık sattıkları için bu sene 30 senedir ilk defa yurt dışı kesim için diyanet vakfına bağış yaptım. Çevremde onlarca kişide aynısını yaptı. Kurbanlıklar elde kaldı. Fiyatlar düştü.
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Hükümette ne yapacağını şaşırdı. Üreticinin de maliyetleri çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle