3 ayın dibini gören altın fiyatlarında son durum

Altın, üç ayın en düşük seviyesinden kapanmasının ardından Asya'da yatay seyretti.

GİRİŞ 28.06.2023 11:31 GÜNCELLEME 28.06.2023 11:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yatırımcılar, ABD’de Tüketici Güveninin 17 ayın zirvesine çıkmasının ve yeni konut alımlarının artmasının ardından ABD ekonomisinin görünümünü yeniden değerlendirdi.

ABD ve başka ülkelerde beklenen daha fazla sıkılaşma olasılığı, Mayıs başındaki zirvesinden yaklaşık yüzde 7 düşüş yaşayan değerli metal üzerinde daha fazla baskı oluşturması bekleniyor.

Altın, üç ayın en düşük seviyesinden kapattıktan sonra Asya'da yatay seyretti.

Spot altın, Salı günü yüzde 0,5 düştükten sonra Singapur saatiyle 08:36 itibarıyla yüzde 0,1 artışla ons başına 1.915,57 dolardan işlem görüyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bir önceki seansta yüzde 0.2 düştükten sonra sakin kaldı. Gümüş ve paladyum yükselirken, platin düştü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 13
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Dünyada dibi görse ne olacak. An itibariyle antın şuan 1600 TL/gr. Yani bizde hala tavan yapmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Daha iyi günler dibin dibini görecek şimşek b planına gececek az kaldı
    Cevapla
  • Metin 10 ay önce Şikayet Et
    Ons altın fiyatından bahsediyor avel
    Cevapla
  • Faruk 10 ay önce Şikayet Et
    Nazife haber asyayla alakalı haberi okurken dikkat edelim her haneri türkiyeymiş gibi okumayın.Bak asya diyor singapur diyor dikkat edelim
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Düştüğünü görmen için doların yerinde sayması lazım. ons altın 1915 dolar ama Dolar TL 26 Lira. eğer bugün dolar 20 tl olsaydı Altının gramı 1200 civarında olurdu en fazla. aynı şekilde Ons altın 2000 dolar düzeyinde olsaydı bugün altın 1750 civarı olurdu
    Cevapla
  • Mert 10 ay önce Şikayet Et
    1672 olurdu
    Cevapla
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Bilmeden yorum yapanlara en basit şekilde anlatayım. Altının Türkiye'deki yükselişi onstan dolayı değil doların yükselmesinden dolayı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle