Dünya Bankası'ndan doğal kaynakları verimli kullanma çağrısı

Dünyanın kendi kaynaklarının tükenmemesi ve üzerinde yaşayan canlılara uzun yılar verimli olması için yapılması gerekenler raporlara yansıdı.

Dünya Bankası'ndan doğal kaynakları verimli kullanma çağrısı
Dünya Bankası'ndan doğal kaynakları verimli kullanma çağrısı
GİRİŞ 28.06.2023 10:26 GÜNCELLEME 28.06.2023 10:26

Dünya Bankası, doğal kaynaklarla ilgili yeni bir Doğanın Sınırları: Doğal Sermaye ile Sürdürülebilirlik, Verimlilik ve Refahı Elde Etmek" raporunu yayınladı.

Bankanın yeni raporu, arazi, su ve diğer doğal kaynakların daha iyi tahsisinin ve yönetiminin, dünya genelinde tarım, otlatma ve ormancılık gelirinde yıllık yaklaşık 329 milyar dolarlık artış sağlayabileceğini ortaya koydu.

Dünya Bankası da bunun üzerine hava kirliliğinin azaltılması için doğal kaynakları daha verimli kullanma çağrısı yaptı.

KAYNAKLAR DOĞRU KULLANILIRSA İKLEM DEĞİŞİKLİĞİNİN ÜSTESİNDEN GELİNEBİLİR

Dünya Bankası, ülkelerin doğal kaynaklarını daha verimli kullanmaları halinde iklim değişikliği, ekonomik verimlilik, gıda ve su güvenliği ile sağlık gibi küresel sorunların üstesinden gelinebileceğini bildirdi.

RAPORUN DETAYLARI

Arazi kullanımı tüm gelir düzeyindeki ülkelerde ve tüm bölgelerde verimsiz.

Arazinin daha verimli kullanılmasıyla hiçbir olumsuz ekonomik etki olmaksızın ek 85,6 milyar metrik ton karbondioksit eşdeğeri tutulabilir.

Bu miktarın mevcut oranlarda yaklaşık 2 yıllık küresel emisyona eş değer.

Bu dünyaya, atmosferdeki sera gazı konsantrasyonları kritik seviyelere ulaşmadan önce dekarbonize etmek için çok ihtiyaç duyulan zamanı verecek.

2050 yılına kadar dünyayı beslemeye yetecek ek gıda üretimi sağlanabilir

Raporda, arazi, su ve diğer doğal kaynakların daha iyi tahsisinin ve yönetiminin, dünya genelinde tarım, otlatma ve ormancılık gelirinde yıllık yaklaşık 329 milyar dolarlık artış ve 2050 yılına kadar dünyayı beslemeye yetecek ek gıda üretimi sağlayabileceği kaydedildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL