Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj düzenlemesi

Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi. Ayrıca, KKM hesaplarına uygulanan stopaj istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı.

GİRİŞ 28.06.2023 03:18 GÜNCELLEME 28.06.2023 10:21
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kur Korumalı Mevduat hesapları için stopaj vergisi istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Kur Korumalı Mevduat hesaplarına stopaj vergisi istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı. Karar ile birlikte vatandaşların tasarruflarını Türk Lirası cinsinden açtıkları mevduat hesaplarında tutmalarına teşvik etmek amacıyla vergisel avantajlar devam ettirilecek.

Döviz Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranı yüzde 25’e çıkarılırken Kur Korumalı Mevduatlara ise 31 Aralık 2023 tarihine kadar stopaj istisnası uygulanacak.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 35
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Faiz sonumuzu getirir, sonlandırın
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Sizin mucizevi bir fikriniz varsa bir SÖYLEYİVERİN Allah aşkına
    Cevapla
  • Reis 10 ay önce Şikayet Et
    Faize devam.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    iyi olmuş yesinler faizi müslüman lar
    Cevapla
  • Veda hutbesi 10 ay önce Şikayet Et
    Kendilerine göre uydurulmuş bir dine mensuplar, bid'at ve haram inançlarının temeli ,Allah ve Kur'an yolundan gidenler doğru yolu bulan hakiki Müminlerdir ,arkalarında ve yanlarında namaz kılınmaz bence
    Cevapla
  • Reisin Askeri 10 ay önce Şikayet Et
    Caz yapma be...bayram bayram
    Cevapla
  • Aydın 10 ay önce Şikayet Et
    Kaldırın şunu artık. Benim vergimi paramı ne hakla kime veriyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle