Kurbanlıklar elde kalınca fiyatlar maliyetine düşürüldü

Kırıkkale'de bazı besiciler, kurbanlık için pazara getirdikleri küçük ve büyükbaş hayvanların fiyatlarını maliyetine düşürdü.

Kurbanlıklar elde kalınca fiyatlar maliyetine düşürüldü
Kurbanlıklar elde kalınca fiyatlar maliyetine düşürüldü
GİRİŞ 27.06.2023 21:50 GÜNCELLEME 27.06.2023 21:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kırıkkale'de kurban pazarına getirilen küçük ve büyükbaş hayvanların birçoğu elde kaldı. Besiciler, hayvanlarının satılması için fiyatları maliyetine düşürdü. Pazarda daha çok küçükbaş hayvanlar talep görürken, büyükbaş hayvan satışının az sayıda olduğu görüldü.

Küçükbaş hayvanlar 4 bin 500 ila 6 bin, büyükbaş hayvanlar ise 35 bin ila 80 bin lira arasında satışa sunuluyor. 10 gün önce kurulan pazarda, kurbanlık satışları bayramın son gününe kadar devam edecek. Besicilik yapan İrfan Aksoy, 40 tane büyükbaş hayvandan sadece 4 tane sattığını söyledi.

Kızıldere köyünden kurbanlık satmak için pazara gelen besici Ali Karakaya, "Bu sene satamadık, durumlar vahim. Maliyet pahalı. Müşteriyi de düşünüyoruz. Ama bir türlü çıkışa koyamadık. Doluya koyuyorsun dolmuyor, boşa koyuyorsun almıyor. Millette haklı kendince biz şaşırdık kaldık. Fiyatlar 35 bin lira ila 70-80 bin arası değişiyor. Ben hep alıcıdan tarafıyım. Biz zararına da olsa kârına da olsa satmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Satışlar biraz durgun olduğunu belirten diğer bir besici ise, "80 tane davarım var bugün sadece 5 tane satabildim. Bunların zamanında maliyeti bize 3 bin ila 3 bin 500 liraya mal olmuştu. Şu anda 4 bin 500'e veremiyoruz. Zararına bile veremiyoruz" dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • M.Cl 10 ay önce Şikayet Et
    Gaziantep de 105 lira olan kurbanlık bayram sabahı 140 liraya çıkardılar sebebi ise kurbanlıkların az olusuymus bazı besiciler kurbanlıkları satmadilar yok çektiler buna fırsatçılık denir lafa gelince müslümanız sözüm ona
    Cevapla
  • Hkll 10 ay önce Şikayet Et
    Ben bu sene büyükbaş girecek adam bulamadığım için küçükbaş tercih ettim. İnsanlar büyükbaş 80 bin lira 4 kişi girsen kişi başı 20 bin dusuyor diyor, kucukbasi tercih ediyor.
    Cevapla
  • C.Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Bende Kurbanı Dışarıya gönderdim(2.250 Lira)....Türkiye'deki gözü aç, Gözü doymaz Besicilere artık para kaptırmam!.
    Cevapla
  • Erhan 10 ay önce Şikayet Et
    Aman hep dışarıya gönderin içeride para kalmasın iceridekiker belki sizden veya esnaftan bir şeyler alırsa para piyasada döner. Ne idugu belli olmayan vakıf ve derneklere gönderin paralarımız sonra ülke neden yerinde sayıyor diye sorun
    Cevapla
  • C.Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Tabi Elde kalır.....Fiyatlar Aşırı pahalı Geçen seneye göre %500 kar ile kurbanlık satmaya kalktılar!....Allah gözlerini doyursun!!.
    Cevapla
  • DURSUN 10 ay önce Şikayet Et
    4,5 lira olan hayvana 9 lira istersen kalır tabi hiç kimse kurban alacak kişiyi düşünmüyor sanki sokaktan topluyor parayı
    Cevapla
  • Oner 10 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim seni zorluyan varmı aldiye adam 30 .40 araba parası veryor birazcık olsa sağlı olun
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Yem de bedavaydı havadan ağıla geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle