Sabiha Gökçen Havalimanı rekorlara doymuyor!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda dün 729 uçuş yapıldı, 123 bin 40 yolcu ağırlandı.

GİRİŞ 26.06.2023 17:31 GÜNCELLEME 26.06.2023 17:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Okulların kapanması ve bayram tatilinin 9 güne uzatılması nedeniyle tüm Türkiye'de gözlemlenen yoğun seyahat trafiği İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) için rekora dönüştü.

Dün, İSG'de 729 uçuş yapıldı ve 123 bin 40 yolcu seyahatlerini gerçekleştirdi. Bir günde yaşanan yoğunluk açısından bu sayı İSG için yeni bir rekor oldu.

25 Haziran'da günlük yolcu sayısında tarihi bir rekora imza atan İSG, aynı zamanda dış hatlarda 196 gelen (34 bin 210 gelen yolcu) ve 210 giden uçuş (34 bin 450 giden yolcu) olmak üzere 406 uçuş ve 68 bin 660 yolcu sayısıyla dış hatlar rekorunu da kırdı

"BU RAKAMLARIN DAHA DA ARTMASINI BEKLİYORUZ"

İSG Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, salgının en çok etkilediği sektörlerin başında havacılığın geldiğini belirterek, "Hayatın normale dönmesi ve ertelenen seyahat planlarının çok daha yüksek bir taleple yeniden başlamasıyla havalimanlarında ekstra bir yoğunluk yaşanıyor. Sabiha Gökçen'de de okul ve bayram tatilinin etkisiyle yaz coşkusu yaşanırken, dün uçuş ve yolcu rakamlarında tarihi bir rekora imza attık" sözlerini kullandı.

Albayrak, bayram tatili ve hac dönüşünün birleşiminden dolayı bu rakamların daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

2023'ÜN İLK BEŞ AYINDA 14 MİLYON YOLCU AĞIRLADI

51 ülkede 154 destinasyonu birbirine bağlayan rotaya sahip İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı 2023'ün ilk 5 ayında 14 milyon yolcu sayısına ulaştı.

Haziran itibarıyla İngiliz hava yolu British Airways ile Londra Heathrow, Yunanistan'da Rodos ve Midilli, Ürdün'de Amman ve Rusya'da Kazan havalimanları olmak üzere 5 yeni yurt dışı rotası eklenen havalimanından 45 havayolu ile 51 ülkeye ulaşım sağlıyor.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kemal kemal ve peşinden gidenler yazık size yazık size. bu memleketin hız.etlerinden yararlanıp bu memlekete hizmet edenlere destek vermeyip teröre bölücülüğe hizmet edenlerle yan yana yürüyenler destek verenler Allah sizi bilgidir gibi yapsın.. en çokta sizler bu hizmetlerden yararlaniyorsunu biliyoruz sözde aydın kesim..
    Cevapla
  • ASIL 10 ay önce Şikayet Et
    Uçak inmeyen yere Hava alanı yapan başka Ülke varmı diyen Meşhur bir Türkiye politikacı var, onun kulakları çinlasın.!!!!!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Uçak inmeyen yere havaalanı yapmışlar. Bu tuz gölune alabalık tesisi yapmaya benzer. Sevindiğiniz şeylere bakın
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kemaaaaaalll duydunmu hani kim gelecek diyordun
    Cevapla
  • ORHAN DOĞRU 10 ay önce Şikayet Et
    Yalan söylemeyin. Oradan kimse uçmaz. Uçak inmeyen yere bu kadar para harcadınız.. Yazık milletin parasına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle