Antalya'ya hava yoluyla 5 milyonu aşkın turist geldi

Antalya'ya bu yıl hava yoluyla gelen turist sayısı 5 milyon 71 bin 305'e ulaştı.

GİRİŞ 25.06.2023 14:17 GÜNCELLEME 25.06.2023 17:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Antalya'nın, eşsiz havası, masmavi denizi, kumsalları, kaliteli tesisleri, yemyeşil doğası, tarihi ile dört mevsim turizm imkanı sunan "Türkiye'nin misafir odası" olduğunu belirtti.

Kentin Akdeniz'in incisi olduğunu aktaran Yazıcı, paylaşımında "Turizmin başkenti Antalya'mıza dün itibarıyla hava yoluyla dış hatlardan gelen turist sayısı 5 milyon 71 bin 305 oldu." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, 17 Haziran'da 86 bin 278 yabancı yolcu girişiyle bu yılın günlük rekoru kırılan Antalya'ya, 24 Haziran'da hava yoluyla 90 bin 853 yabancı misafirin gelmesiyle rekor yenilendi.

Kentte, yıl sonuna kadar 16 milyon turiste ulaşılması hedefleniyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Davut 10 ay önce Şikayet Et
    Ülke onlar için beleş normal çekirge gibi üşüşmeleri
    Cevapla
  • Kul insan 10 ay önce Şikayet Et
    Turizm ahlaksızlığı bize zarar vermiştir. Turizm gözden geçirilmesi gerek. Turizm yerlerini parklar , iş hanları, konutlar ile ara doldurarak Turizm ahlaksızlığı önlenmesi gerek. Evimize almadığımız kişiler ülkeler gelmesinler. Artı raporları okuyun gelen turistlerin bir çoğu ajan. Yani sivil kıyafetli düşman askerleri. Yeter artık,turizm cehenneme hazırlayan partinin reklamı oldu.
    Cevapla
  • CAN 10 ay önce Şikayet Et
    Gelmesinler yani
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Zincir otel sahipleri yabancı olduğu için domates salatalık maaş ve sgk dışındaki paralar aynı hızda geri dönüyor ve devlet baba bunu bilmiyor, mu acaba
    Cevapla