Yeni proje Ankara - İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek!

Adil Karaismailoğlu, Ankara ile İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek demiryolu projesi hakkında konuştu. Karaismailoğlu, “Tamamen uçağı tarihe gömecek çok önemli bir yatırımdır. 350 kilometrelik konforu ülkemize yaşatacağız.” dedi.

Yeni proje Ankara - İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek!
Yeni proje Ankara - İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek!
GİRİŞ 23.06.2023 14:31 GÜNCELLEME 23.06.2023 18:57
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, 10 Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda konuştu.

Japonya’daki Shinkansen demiryolunun bir benzerinin Ankara ile İstanbul arasında yapılacağını söyleyen Karaismailoğlu, “Ankara-İstanbul'u 80 dakikaya düşürüyoruz. 80 dakika değerli arkadaşlar. Tamamen uçağı tarihe gömecek çok önemli bir yatırımdır. 350 kilometrelik konforu ülkemize yaşatacağız. Bu Osaka-Tokyo arasındaki Shinkansen’e benzer bir projedir” dedi.

SAATTE 350 KİLOMETRE HIZA ULAŞACAK

Bu hatta çalışacak hızlı trenlerin saatte 350 kilometre hıza ulaşacağı bilgisini paylaşan Karaismailoğlu, hattın Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli’ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme’ye kadar uzanacağını anlattı.

Karaismailoğlu bu yatırımla birlikte Türkiye’nin hızlı tren işletmeciliğinde dünyanın 8’inci ülkesi olacağını da ekledi.

ANKARA-İZMİR 3,5 SAATE DÜŞECEK

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Tam 508 kilometre uzunluğunda. İnşallah 2024'ün sonunda bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara-İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3,5 saate düşecek." dedi.

KAYNAK: DHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 38
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Zonguldak Düzce bolu kastamonu sinop samsun trabzon karadeniz sahil tren gerekli hep ankara konya ve iç anadolu bölgesi ne calışılıyor hızlı tren neden hiç karadeniz yok bayram larda bu trafigi hafifletir güzel olur bizde vergi veriyoruzkaradeniz bölgeside düşünülmeli hiç proje bile yok düşüncesi bile dile getirilmiyor
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kara deniz bölgesine hızlı tren her zaman gerekli istanbuldan adapazarı bolu karabük zonguldak kastamonu samsun ordu giresun trabzon bununda millete hizmet olduğunu düşünüyorum bölge millett vekillerine çağrımız olsun
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Karadeniz'e yani Trabzon a neden hızlı tren yapılmıyor
    Cevapla
  • Ekonomi ve Adalet 10 ay önce Şikayet Et
    desenize adapazarı ve akyazı değerlenecek, parası olan alsın kârlı çıkar.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Maşallah allah razi olsun sizden reisim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle