Karadeniz'de petrol hamlesi: Süre üç yıl uzatıldı yeni müjdeler gelebilir

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz'de belirtilen alanlardaki petrol arama ruhsatı süresinin 23 Ağustos 2023'ten itibaren 3 yıl uzatılması için başvuruda bulundu.

GİRİŞ 24.06.2023 09:09 GÜNCELLEME 24.06.2023 09:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz'de belirtilen alanlardaki petrol arama ruhsatı süresinin 23 Ağustos 2023'ten itibaren 3 yıl uzatılması için başvuruda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

TPAO, Karadeniz'de ikili sınırlandırma anlaşmalarıyla belirlenen deniz yetki alanları içerisinde Münhasır Ekonomik Bölge veya kıta sahanlığında yer alan sahalar için petrol arama ruhsatının süresinin sona ereceği 23 Ağustos 2023'ten itibaren ilgili kanun gereğince 3 yıl süreyle uzatılması için başvuru yaptı.

PETROL MÜJDESİ GELEBİLİR

Yapılan araştırmalar sonrası Doğu Karadeniz’de de petrol emarelerine rastlanmış bölgeden gazın yanı sıra petrol müjdesi de gelebileceğine dikkat çekilmişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Çiftçi 10 ay önce Şikayet Et
    Sanki cok paraya aliyotsuniz 30 dolara aliyon satiyon 120 dolara cari acik dusmesi icin civi uretemezsen sonuc bu olur egitim yok işi ni yapmıyor yasa yarin işe gelme diye bilmeli devlet bana oy verecek diye oralarda tutarsan sonuc alinamiyor fabrikalar nasil satildiysa devleti zarara ugratiyorsa budevletin okutugu ogreci birşey ler yapamiyorsa ozaman srgulamak lazim ama bir
    Cevapla
  • Cemal isik 10 ay önce Şikayet Et
    Petrol dogalgaz da disa bagimlilik biterse cari acikta biter dolsr bir kurus bile artmaz artmayincada enflosyon sifira duser İnsaAllah diyelim devlet akli en iyisini bilir
    Cevapla
  • MkaraSS 10 ay önce Şikayet Et
    Rusyadan gaz ve petrol alamayınca iş bu sene sıgıntı bir an önce bulun ne buluyorsanız
    Cevapla
  • Abuzer Kadayıf 10 ay önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla