TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TCMB'nin faiz kararına ilişkin değerlendirme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TCMB'nin faiz kararına ilişkin değerlendirme
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TCMB'nin faiz kararına ilişkin değerlendirme
GİRİŞ 23.06.2023 01:18 GÜNCELLEME 23.06.2023 01:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından, TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkarmasına ilişkin paylaşım yaptı.

TCMB'nin, para politikasını günün şartlarına göre revize ederek, politika faizini ölçülü bir şekilde artırma yoluna gittiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün açıklanan faiz kararının, reel sektörün ihtiyaçlarını da gözeten, fiyat istikrarına odaklı bütüncül para ve maliye politikaları ile desteklenmesi, sürdürülebilir yatırım ve üretim ortamı için kritik önemdedir. Bunlara ilave olarak yatırım ortamının yapısal politikalarla desteklenmesi, finansmana erişim imkanlarının çeşitlendirilmesi ve öngörülebilirliğin artırılması, yeni dönemde ekonomi yönetiminden temel beklentilerimizdir. Bu konularda ilgili kurumlarımızla eş güdüm içinde çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz."

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır en tepede sanayi odalarını yönetiyorsun bir kere Allah için çık bağkur lu üyelerinin emeklilik de aldıkları düşük maaş ve neden en çok uzun süre prim ödediklerini tartış bundan kötüsü bu ülkeye gelmedi .
    Cevapla
  • Cihan 10 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır TOBB un başkanı katkısı yok. Sendika, vakıf, dernek, kooperatif, birlik , meslek odası gibi kurumların başındaki başkan olan kişiler en fazla ikişer üçer yıllık iki dönem buralarda aynı kişiler kuruma hiç bir katkı yapmadan kendine ayarladığı seçici bir grupla yıllarca hiç bir iş yapmadan saltanat sürüyor.
    Cevapla
  • yılmaz 10 ay önce Şikayet Et
    faiz artır dolar düşsün , hayır yalan, faiz artsın diye doların ateşini düşürmeyecekler,brezilyada,arjantinde olduğu gibi
    Cevapla
  • isimsiz 10 ay önce Şikayet Et
    faiz alan da veren de Allah ve Resulüne savaş açmıştır.
    Cevapla
  • Cennet 10 ay önce Şikayet Et
    Boş kişilik nice insanlar girdum dıştan insan ama içi boş buda onlardan biri akp nin paralı askeri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle